12 Ağustos 2013 17:50

MEB’in Alevi skandalı meclise taşındı

Mamak Yunus Büyükkuşoğlu Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Tuncer Küllücek’in, kendisini şikayet eden Öğretmen Suat Özcan ve İl Müfettişi Cengiz Karahan’ı “ikisi de Alevi” diyerek Bakanlığa şikayet etmesi konusundaki haberimizin ardından, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu konuyu Meclise taşıdı. Tanrı

MEB’in Alevi skandalı meclise taşındı
Paylaş

Tuncer Küllücek, kendisini şikayet eden Öğretmen Suat Özcan ve İl Müfettişi Cengiz Karahan’ı “ikisi de Alevi” diyerek MEB’e şikayet etmişti. Bunun üzerine okula gelen bakanlık müfettişleri Öğretmen Özcan ve İl Müfettişi Karahan’ın ‘Alevi olup olmadıklarını’ soruşturdu. İl Müfettişi Karahan’ın da ifadesi alındı.
CHP’li Tanrıkulu, konuyu Meclis gündemine taşıyarak Bakan Nabi Avcı’ya bazı sorular yöneltti. Küllücek’in ‘Kendisini şikayet edenlerin Alevi olduğu’ yönündeki başvurusunun neden araştırıldığını soran Tanrıkulu, “Olayı soruşturmak üzere okula gönderilen iki MEB müfettişi, Karahan ve Özcan’ın Alevi olup olmadığını araştırmış mıdır? Olay, MEB müfettişlerinin raporuna nasıl yansımıştır” dedi.
Tanrıkulu, Bakanlık müfettişlerinin raporda dini inanç sorgulaması yapmış olması halinde, soruşturmayı yapan iki müfettiş ve okul müdür yardımcısının görevden alınıp alınmayacağı sorularına da yanıt istedi.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul’da kadın cinayeti

SONRAKİ HABER

Mahkemelerden tazminat oyunu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...