12 Ağustos 2013 17:02

‘Çözüm Komisyonu’ cezaevine gitti ihlaller arttı!

Kürt sorununun çözümü noktasında başlatılan, çözüm sürecini ilerletebilmek adına Mecliste kurulan “Çözüm Komisyonu” üyelerinin, hak ihlallerini azaltmak ve tutsakların taleplerini dinlemek amacıyla gittiği Bolu F Tipi Cezaevinde, iyileşme yerine baskıcı uygulamalar arttı. Bolu F Tipi Cezaevinde kalan t

‘Çözüm Komisyonu’ cezaevine gitti ihlaller arttı!
Paylaş
Kadri Özkan

Kürt sorununun çözümü noktasında başlatılan, çözüm sürecini ilerletebilmek adına Mecliste kurulan “Çözüm Komisyonu” üyelerinin, hak ihlallerini azaltmak ve tutsakların taleplerini dinlemek amacıyla gittiği Bolu F Tipi Cezaevinde, iyileşme yerine baskıcı uygulamalar arttı. Bolu F Tipi Cezaevinde kalan tutsak Sakıp Hazman gönderdiği mektupta, “Komisyon üyeleri, bu durumun düzeltilmesi için çaba içinde olacaklarını söylemişlerdi. Ancak komisyonun ziyareti, tüm bu uygulamaları arttırmış ama eksiltmemiştir” diye belirtti.

24 SAAT KAMERALI KONTROL

TÜRKÇE YAZIN!

Tutukluların yazdığı Kürtçe mektup, fax ve benzeri notların idare tarafından aylarca incelemelere alındığını ve bu duruma karşı yazdıkları dilekçelere ise idare tarafından, “Erken gitmesini istiyorsanız Türkçe yazın” cevabını aldıklarını aktaran Hazman, Kürtçenin cezaevlerinde yasal olarak serbest ama fiili olarak yasak olduğunu ifade etti. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Seçim Hazırlıkları Fuarı İstanbul’da gerçekleşecek

SONRAKİ HABER

‘Sırdaş polis’ Meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...