12 Ağustos 2013 16:42

Kürtlere saldıranların arkasında ABD’de var

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Duran Kalkan, Rojava’da Kürtlere saldıranların arkasında Amerika’dan, İran’a, Türkiye’den Suriye’ye bu devletlerin de yer aldığını belirtti.Kalkan, Nuçe TV’de yayımlanan Gündem Programı’na konuştu. Rojava’da 19 Temmuz 2012’de büyük bir halk ve özg&u

Kürtlere saldıranların arkasında ABD’de var
Paylaş

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Duran Kalkan, Rojava’da Kürtlere saldıranların arkasında Amerika’dan, İran’a, Türkiye’den Suriye’ye bu devletlerin de yer aldığını belirtti.

Kalkan, Nuçe TV’de yayımlanan Gündem Programı’na konuştu. Rojava’da 19 Temmuz 2012’de büyük bir halk ve özgürlük devriminin gerçekleştiğini söyleyen Kalkan, Kürtlerin iradesini ortaya koyduğunu ve Kürtlerin özgürlüğünü demokratik Suriye’yi hedeflediğini belirtti. Kürtlerin kalbinin Rojava’da attığını söyleyen Kalkan, Kürtlere yönelik saldırılara da değindi. Kalkan, bazılarının direnişi bir iç çatışma olarak gösterdiğini, hatta Kürtler arası bir çatışma gibi gösterenler olduğunu belirterek, asıl yapılmak istenenin ise Rojava’daki özgürlüğü boğmak olduğunu söyledi. Kürtlere saldıranların arkasındaki güçlerin Amerika’dan İran’a, Hizbullah’tan el Kaide’ye, Türkiye’den Suriye’ye hatta, birbirine karşıt olan güçlerin de yer aldığını anlatan Kalkan, Rojava devriminin, demokratik Suriye devrimini başlattığını kaydetti. Kalkan, Rojava halkını desteklediklerini belirtti.
Çözüm sürecinde 2. Aşama’nın zora girdiğini ve zamanın bitmek üzere olduğunu belirtti. Hükümetin ciddi olmasını isteyen Kalkan, 15 Ağustos’un Kürt halkı açısından rejime karşı, inkar ve imha sistemine karşı direnişi ve var olma hamlesi anlamına geldiğini kaydetti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Nefsi müdafaa oyunu

SONRAKİ HABER

Vicdan’ı kim öldürdü?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...