19 Mayıs 2011 11:25

Erdoğan savaşı Kürt ve Türk analarına sorsun

Emek, Demokrasi Özgürlük Bloku Milletvekili Adayı Murat Bozlak, Solaklı ve Doğankent’te seçim bürosu açılışları yaptı.BDP ve EMEP İl yöneticilerinin de katıldığı açılışlar sırasında AKP Adana Milletvekili Adayı Ömer Çelik’in “Kürt gençleri gelsin Şiwan Perver dinleyelim, Ehmed-i Xani

Erdoğan savaşı Kürt ve Türk analarına sorsun
Paylaş

BDP ve EMEP İl yöneticilerinin de katıldığı açılışlar sırasında AKP Adana Milletvekili Adayı Ömer Çelik’in “Kürt gençleri gelsin Şiwan Perver dinleyelim, Ehmed-i Xani tartışalım” açıklamasına cevap veren Bozlak, “Çelik, önce Ehmed-i Xani’nin ismini parka verdiği için ceza alan Doğubeyazıt Belediye Başkanı Mukkades Kubilay’ın mağduriyetini gidersin. Nezarethaneye dönüştürülen il binalarına baksın” diye konuştu.

AKP Hükümetinin bu ülkede hiçbir soruna çözüm bulmadığı gibi tüm sorunları kangrenleştirdiğini söyleyen Bozlak “AKP, halkın Kürt sorununun demokratik zeminde çözülmesi konusunda çağrısına operasyonlarla cevap veriyor. 30 yılda 500 milyar dolar harcanan bu savaş artık son bulmalı. Bu para açlıktan ölen Kübra bebekler için harcansın. Diyarbakır’da okul harcını ödeyemeyen ananın halı yıkarken düşüp ölmemesi için eğitime harcansın. Bu kirli savaşa aktarılan para halkın ihtiyaçlarına harcansın. Bu kan artık dursun. Bu kirli savaş artık son bulsun” diye konuştu.

Tüm çağrılarına rağmen AKP’nin savaşta ısrar ettiğinin altını çizen Bozlak, “Erdoğan, çocuğu 21 gün askerlik yaparsa bu savaşın acısını anlayamaz. Bu savaşın acısını Kürt analarına, Yozgatlı anaya, Konyalı emekçi analara sorsun. Ateş onların evine düşmüyor. Bilemezler bu acıları. Ama vicdanı olan herkes AKP’ye bu seçimde hesap soracaktır. Vicdanı olan hiçbir Kürt AKP’ye oy vermeyecektir. Bu seçim AKP’den hesap sorma seçimi olacaktır” dedi.  

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun Türkiye’nin sorunlarının çözümü konusunda mücadele merkezi olduğunu belirten Bozlak “İş, aş ve özgürlük talebinin karşılanması için, bu akan kanın durması için bu Blok etrafında birleşmeliyiz” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ABD karşıtlığı can sıkıcıymış

SONRAKİ HABER

Metro AG’de TİS görüşmeleri sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...