11 Ağustos 2013 18:09

Kandil’de Suriye zirvesi yapıldı

KDP Politbüro üyesi Kemal Kerkuki ve KYB Politbüro üyesi Sadi Ahmet Pire, Kandil Dağı’na çıkarak KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık ile bir araya geldi. Görüşmede, Suriye’nin Kürt bölgesinde yaşanan çatışmaların, ele alındığı belirtildi.Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkan

Kandil’de Suriye zirvesi yapıldı
Paylaş

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin lideri olduğu Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) ve Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin lideri olduğu Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) polit büro üyelerinin, 2 gün önce Kandil Dağı’na çıkarak Suriye’de yaşanan gelişmeler konusunda KCK Yürütme Konseyi Başkanı Cemil Bayık ile görüştükleri öğrenildi. Kuzey Irak’ta yayın yapan internet sitesi Rudaw’ın haberine göre, görüşmede, Suriye’nin Kürt bölgesinde yaşanan çatışmalar, Suriye-Irak arasında bulunan sınır kapıları ve Erbil’de yapılacak olan Kürt Ulusal Kongresinin ele alındığı belirtildi.

BİR HEYET ROJAVA’YA GİDECEK

KCK Yürütme Konseyi üyeleri Ronahi Serhat ve Zeki Şengali’nin de hazır bulunduğu görüşme ile ilgili Kemal Kerkuki bilgi verdi. Kerkuki, görüşmede Erbil’de 24 Ağustos’ta gerçekleştirilecek olan Kürt Ulusal Kongresi ve Suriye’de Kürtlerin yaşadığı Rojava’daki gelişmelerin ele alındığını söyledi. Türkiye’de Başbakan Erdoğan ve Abdullah Öcalan tarafından başlatılan çözüm sürecini de görüşmede ele aldıklarını belirten IKDP Politbüro üyesi Kerkuki, şöyle dedi: “Görüşmenin önemli maddelerinden biri, Rojava’da yaşanan çatışmalar ve sivil Kürtlerin çeteci bazı gruplar tarafından katledilmesi oldu. Cemil Bayık’ın Suriye ve Irak Kürdistan’ı arasında yer alan Simelka sınır kapısı ile ilgili açıklamaları ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile ilgili eleştirilerini de konuştuk. Bu konuda bir yanlış anlaşılmanın olduğu belirtildi. Kısa sürede Suriye’de yaşanan gelişmeler ile ilgili bir heyet Rojava’ya giderek incelemelerde bulunacaktır.” (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

‘Seninle olmak ölüme ortak olmaktır’

SONRAKİ HABER

Dılbırın nedir bilir misin?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...