11 Ağustos 2013 18:07

‘Seninle olmak ölüme ortak olmaktır’

Gezi direnişinde tutuklananların yakınları tarafından her hafta “Tutsaklara özgürlük” talebiyle düzenlenen eylemin altıncı haftasında aileler, Başbakan Erdoğan’a seslendi. Başbakan’ın bilbordlarda yer bulan “Bugün bayram, birlikte olalım” çağrısına aileler: “Seninle birlikte olmak Ethem, Ali, Medeni, Robos

‘Seninle olmak ölüme ortak olmaktır’
Paylaş

Gezi Direnişi Tutuklu Aileleri, Gezi tutsakları için özgürlük talep ettikleri oturma eylemlerinin altıncı haftasında Galatasaray Lisesi önünde bir araya geldi. Eylemlerinde “Gezi tutsaklarına özgürlük, Gezi şehitleri, gazileri, tutsakları onurumuzdur” pankartı açan ailelere BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tucel ile HDK temsilcileri de destek verdi.

‘BEN SENİNLE BİRLİKTE OLMAK İSTEMİYORUM’

Eylemde sözü ilk olarak Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Emek Ulaş Suna’nın Annesi Rahime Sakinci aldı. Başbakan Erdoğan’ın bilboard reklamlarındaki sözlerine değinen Anne Rahime Sakinci, Başbakan’a “Ben seninle birlikte olmak istemiyorum. Seninle birlikte olmak Ethem, Ali, Medeni ve Roboski, Reyhanlı katliamlarına ortak olmak demektir. Senin hukuksuzluklarını tanımıyorum” sözleriyle cevap verdi.

Sakinci’nin ardından söz alan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de, demokratik haklar çerçevesinde protesto gösterilerinde bulunan halkın şiddete maruz kaldığını ifade etti. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Avni Mutlu’nun ‘polislerimiz Gezi olaylarında çok centilmen davrandı’ sözlerini hatırlatan Tuncel, “‘Centilmenlik bize devlet terörü olarak kullanılıyor. Centilmenlik bu ise, bu sözcüğü değiştirin” dedi.

‘BAYRAMDA ÇOCUKLARIMIZA SARILAMIYORUZ’

Ardından aileler adına hazırlanan basın metnini ise Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde bulunan Gonca Gül Telek’in kardeşi Deniz Telek okudu. Gezi tutsaklarının yaklaşık 2 aydır cezaevinde bulunduğunu belirten Telek, “Egemenlerin medyası çocuklarımızın haksız yere tutuklandığını ve bizlerin sesini duymak istemese de Haziran direnişinde tutsak edilenlerle dayanışma eylemleri devam ediyor” dedi. Türkiye ve dünyada birçok ünlünün Gezi direnişini selamladığını ifade eden Telek, “Son olarak Emine Erdoğan’a seslenmek istiyorum. Bu bayram günü vicdanınız rahat mı? Sen çocukların ve yakınlarınla bayramlaşırken, biz anneler, babalar şu bayram günü çocuklarımıza ve yakınlarımıza sarılamıyoruz” dedi. Gezi tutuklularınınaileleri İzmir’de de eylem yaptı.


ALİ İSMAİL İLE BAYRAMLAŞTILARESKİŞEHİR’de yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’ın saldırıya uğradığı yerde anma yapıldı.
Ali İsmail Korkmaz için her cumartesi yapılan anma bu sefer Ali İsmail’in bayramını kutlamak için gerçekleştirdi. Espark’ın önünde önceki gece 22.00’de toplanan Eskişehirliler, saldırının gerçekleştiği Yunusemre Caddesi’ne yürüdü.  Direnişte hayatını kaybedenlerin isimlerinin birer birer söylendiği yürüyüşte Rojava katliamında hayatını kaybedenler de anıldı. Yürüyüş boyunca Ali İsmail’in katillerinin ısrarla polis olmadığını söyleyen Vali Güngör Azmi Tuna için “Vali İstifa” sloganları atıldı.
Yunusemre Caddesi’nde oturma eylemi ve basın açıklaması yapıldı. “Biz Eskişehir halkı olarak Ali’nin faillerini bulduk ve gerçek  adalet için hepimiz Ali olup tepelerine çökeceğiz. Ali’nin adaleti için sokaklarda olmaya devam edeceğiz” denildi.


GEZİ’DE DİRENİŞ BAYRAMLAŞMASI

RAMAZAN Bayramı dolayısıyla Gezi Parkı’nda biraraya gelen direnişçiler, protesto eylemleri sırasında yaşamını yitirenleri anarak, bayramlaştı. Gezi direnişinde yaşamlarını yitiren Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert ile Diyarbakır Lice’de askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Medeni Yıldırım’ın temsili mezar taşlarının olduğu anıtın önünde bir araya gelen direnişçiler, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür”, “Katil devlet hesap verecek”, “Berkin Elvan onurumuzdur”, “Diren Rojava Taksim seninle” sloganları attı. Birbirlerine sarılarak bayramlaşan direnişçiler, parkta oturanlara bayram şekeri ve kolonya ikram etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rojava'ya destek yürüyüşüne polis engeli

SONRAKİ HABER

Kandil’de Suriye zirvesi yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...