11 Ağustos 2013 15:45

Kapalı pazaryeri AVM’lere rakip oldu

VATANDAŞLARIN doğrudan üreticiyle buluşabilmesi için hemen her semtte yapılan kapalı pazaryerleri, alışveriş merkezlerinin rakibi oldu. Pazaryerleri, hem ekonomik hem de iklim şartlarından etkilenmiyor. Pazar kurulmayan günlerde ise mahalle sakinlerinin otopark sıkıntısına çözüm oluyor. Çeşitli kültür faaliyetlerinin de yapıldı

Kapalı pazaryeri AVM’lere rakip oldu
Paylaş

VATANDAŞLARIN doğrudan üreticiyle buluşabilmesi için hemen her semtte yapılan kapalı pazaryerleri, alışveriş merkezlerinin rakibi oldu. Pazaryerleri, hem ekonomik hem de iklim şartlarından etkilenmiyor. Pazar kurulmayan günlerde ise mahalle sakinlerinin otopark sıkıntısına çözüm oluyor. Çeşitli kültür faaliyetlerinin de yapıldığı pazarlar, muhtemel doğal afetlerde toplanma noktası olarak da tasarlanmış durumda. Sayısı 10’a ulaşan kapalı pazaryerleri, üreticiden doğrudan müşteriye ulaşma imkanı sağladığı için alışveriş merkezlerinde pahalı ürün almak istemeyenler için cazibe noktaları haline geliyor.

SADECE PAZARYERİ DEĞİL

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, kapalı pazaryerlerinin açılmasında vatandaşların menfaati olduğunu dile getirerek, “Düzgün bir ortamda taze meyveleri, sebzeleri daha uygun fiyata, üreticiden tüketiciye direkt satılabilen, ulaştırılabilen mekânlar haline getiriyoruz. Bu pazaryerlerimiz gerçekten çok büyük ilgi gördü Denizlimize ve her yıl bir iki kapalı pazaryeri ilave ediyoruz. Tabii ki sadece pazaryeri değil, diğer günlerde burası bir otopark olarak kullanılabiliyor, etkinlikler düzenlenebiliyor. Denizli´de Kurban bayramlarında hiç sıkıntı çekmeyiz. Bu kapalı pazaryerleri, bizim kurban kesim merkezlerimizdir. Hijyenik ortamda, kanın sokağa akmadığı, direkt suların olduğu, tertemiz kurbanların kesilebildiği bir ortamdır. Allah korusun, yarın bir felaketle karşı karşıya kaldığımızda, deprem olduğunda bu alanlar bizim toplanma merkezlerimizdir. Depremsellik anlamında çok dikkat edilen bir yer, bunu da orada aşevi olarak, hastane olarak, konaklama olarak kullanabileceğimiz yerlerdir. Buralara değişik fonksiyonlar da koyabiliyoruz. Mesela kültürevleri, bilgievlerimiz var. Çocuklarımıza eğitim verdiğimiz salonlarımız var, tiyatroların yapılabildiği salonlar var. Burası aslında mahallenin bir kültür, sosyalleşme alanı, her türlü etkinliğin yapılabildiği alanlar.” şeklinde konuştu. (DENİZLİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Mersin Limanı, Anadolu’ya bağlanıyor

SONRAKİ HABER

Çiftçi, yüksek maliyet ve düşük fiyat arasında sıkıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...