11 Ağustos 2013 15:43

HDK Kadın Meclisinden Rojavalı kadınlara destek

HDK Kadın Meclisi, çeteci grupların Rojava’da sivil halka, kadın ve çocuklara dönük gerçekleştirdiği katliam ve tecavüz politikalarına karşı direnen Rojavalı kadınlara destek eylemi yaptı.HDK Kadın Meclisi, el-Nusra çetelerinin Rojava’da sivil halka yönelik katliamlarını, kadın ve çocukların öldür&uu

HDK Kadın Meclisinden Rojavalı kadınlara destek
Paylaş

HDK Kadın Meclisi, el-Nusra çetelerinin Rojava’da sivil halka yönelik katliamlarını, kadın ve çocukların öldürülmesini, kadınlara karşı yürüttüğü özel saldırıları, köylerin talan edilmesini kınamak, katliam-tecavüz ve esaret politikalarına karşı direnen Rojavalı kadınlarla dayanışmak için Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yaptı.
Eyleme BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile İstanbul Barış Anneleri İnisiyatifi aktivistleri de destek verdi. “Jinên Rojava ne bi tenê ne. Her yer direniş, her yer Rojava” pankartının açıldığı eylemde, “Rojava’da kadınlar ve çocuklar katlediliyor”, “El-Kaide çetecilerini desteklemekten vazgeçin” yazılı siyah dövizler taşıdı.
Eylemde hazırlanan basın metnini okuyan HDK Kadın Meclisi üyesi Yıldız İmrek, “El-Nusra çeteleri, katliamcı politikalarını, ramazan ayı boyunca Rojava’da demokratik özyönetime, Kürt köylerine ve kadınlara karşı acımasız bir savaşla yeni bir boyuta taşıdı” dedi.

‘KADINLAR DİRENMEKTEN VAZGEÇMİYOR’

El-Nusra çetelerinin kadınlara yönelik saldırılarının, erkek egemenliğinin din adı altındaki vahşi ve ilkel bir görüntüsünü sergilediğini dile getiren İmrek, “Bütün saldırılara rağmen Rojavalı kadınlar, mücadeleden ve özgürlüklerinden vazgeçmeden direnmeye devam etmektedir” diye konuştu. Kadınlar olarak Rojavalı kadınlarla dayanışmayı yükselteceklerini belirten İmrek, “AKP Hükümetine sesleniyoruz; el-Nusra çeteleri ile Kürtlerin demokratik haklarını savunan PYD’yi aynılaştırarak katliamların üstünü örtmekten vazgeçin” çağrısında bulundu.

HDK Kadın Meclisi Perihan Adanmış’ın basın metinin Kürtçesini okumasının ardından Lice’de karakol yapımına karşı yapılan protesto yürüyüşü sırasında askerlerce katledilen Medeni Yıldırım’ın annesinin gönderdiği mektup okundu.

‘ÇETELERDEN DESTEĞİNİZİ ÇEKİN’

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de, Rojava’da gerçekleştirilen katliamın AKP Hükümeti tarafından desteklediğine dikkat çekti. Tuncel, katliamı kınayan resmi bir açıklama yapmayan Hükümeti, katliamları kınadığını belirten açıklama yapmaya çağırdı. Til Ebyad’a camilerden yapılan, ‘Kürtlerin kadınları, malları, mülkleri helaldir’ anonslarına da değinen Tuncel, “Erdoğan, Gezi direnişi döneminde başörtülü bir kadına yapılan hakarete tepki göstermişti haklı olarak. Peki Başbakan, camilerden yapılan bu anonslara neden tepkisiz, Rojava’daki kadınların çığlıklarını duyuyor musun?​” diye konuştu. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Çatışmalarda Türk cemaatlerinin izi!

SONRAKİ HABER

Mersin Limanı, Anadolu’ya bağlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...