11 Ağustos 2013 15:40

Çatışmalarda Türk cemaatlerinin izi!

YPG güçleri ile El Nusra grubu arasında çıkan çatışmanın ardından Türkiye’den gönderilen, cemaate ait kitap, dergi, verdikleri eğitimlerin yer aldığı not defterlerinin yanı sıra Türkiye’den gönderilen yiyecekler bulundu.YPG güçleri ile Irak ve Şam İslam Devleti El Nusra Cephesi arasında Til Ebyad’ın

Çatışmalarda Türk cemaatlerinin izi!
Paylaş

YPG güçleri ile El Nusra grubu arasında çıkan çatışmanın ardından Türkiye’den gönderilen, cemaate ait kitap, dergi, verdikleri eğitimlerin yer aldığı not defterlerinin yanı sıra Türkiye’den gönderilen yiyecekler bulundu.

YPG güçleri ile Irak ve Şam İslam Devleti El Nusra Cephesi arasında Til Ebyad’ın Susikê köyünde çıkan çatışmanın ardından El Nusra üyeleri köyden çıkarıldı. Bu grupların köyden çıkarılmasının ardından, YPG tarafından El Nusra’nın karargah olarak kullandığı evlerde arama başlatıldı. Aramaların sonucunda El-Akîdetu-l Vâsitiye (İnanca götüren araç), Tevhid dergisinin sayıları, Kur’an ve Türkçe meali ile din derslerinde aldıkları notların yer aldığı defterler bulundu.

Tevhit dergisi İstanbul’da basımı yapılan, cemaate ait bir dergi olarak biliniyor. Derginin internet sitesinden yer alan bilgilere göre cemaatin öncüsü Ebu Hanzal isimli kişi. Ancak bu kişinin gerçek ismi öğrenilemedi. Bir süre Türkiye’de cezaevinde kaldığı öğrenilen Ebu Hanzal, 24 Ocak 2013’te tahliye edildi. Defterde dini notların yanı sıra bir çok kişinin ismi de yer aldı. Bu isimler arasında cemaat içinde yer alan sorumluların isimlerinin yanı sıra ‘mücahit’ kişilerin isimleri de yer aldı. Yine ele geçirilen eşyalar arasında, üzerinde Türkçe yazılar bulunan yiyeceklerin olduğu da görüldü. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Umudu resmediyorlar

SONRAKİ HABER

HDK Kadın Meclisinden Rojavalı kadınlara destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa