11 Ağustos 2013 15:40

Umudu resmediyorlar

ÇANKAYA’da Kadın Sığınmaevinin misafirleri, şiddete maruz kalan hayatlarını ve umutlarını resme döküyor. Kadınlar ve çocuklar, yeni bir gelecek umutlarını desenlerine yansıtıyorlar.Fiziksel, psikolojik ve maddi şiddet nedeniyle Çankaya Belediyesi Kadın Sığınmaevinde kalan kadınlara, barınmanın yanı sıra danışmanlık hizmeti de ve

Umudu resmediyorlar
Paylaş

Fiziksel, psikolojik ve maddi şiddet nedeniyle Çankaya Belediyesi Kadın Sığınmaevinde kalan kadınlara, barınmanın yanı sıra danışmanlık hizmeti de veriliyor. Gördükleri şiddetin ardından artık huzurlu ve güvenli bir yaşam isteyen kadınlar, adeta yeni bir hayata hazırlanıyor.
Kadınlara çocukları ile birlikte barınma olanağı sağlanan sığınmaevinde, onların sosyal ve kültürel hayata adapte olması için de çalışmalar yapılıyor. 19 kadın ve 7 çocuğun konakladığı sığınmaevinde resim, tiyatro ve sinema gibi etkinliklerle yaşanılan sıkıntılı zamanlar aşılmaya çalışılıyor.

RENKLİ DUVARLAR

Sığınmaevinin duvarları kadınların ve çocuklarının yaptıkları resimlerle renkleniyor. Çocuklarla günün belirli saatlerinde özel çalışma yapan resim öğretmenleri, onların tuvale yansıttıklarının iç dünyalarında mutluluğa ne denli hasret kaldıklarının ibaresi olduğunu belirtiyorlar.
Çankaya Belediyesi Kadın Sığınmaevi ve Kadın Danışma Merkezi, kadınların ihtiyaç duyduğu bilgilerden yararlanmaları ile birlikte, var olan sorunlarına da ortak çözüm geliştirme olanağı bulmalarına destek oluyor. Şiddet mağduru olsun ya da olmasın, başvuran tüm kadınlara, hukuksal, psikolojik ve sosyal danışmanlık hizmeti verilen Kadın Danışma Merkezinde, birçok alanda bilgilendirmeler yapılıyor. Toplumsal cinsiyet, kadın-erkek eşitliği, kadının toplumsal statüsü, kadına yönelik şiddet gibi konularda bilgilendirme yapılan sığınmaevinde, kadınlar yeni bir gelecek inşa etmeye çalışıyorlar. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Kadın istihdamı artırılmalı’

SONRAKİ HABER

Çatışmalarda Türk cemaatlerinin izi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...