11 Ağustos 2013 15:36

‘Kadın istihdamı artırılmalı’

GENÇ Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Genel Sekreteri Nihal Ermiş, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranının hâlâ çok düşük düzeyde olduğunu bildirdi.Ermiş, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranının 1990 yılında yüzde 34.1 iken, bu oranın 2004 yılında y&uu

‘Kadın istihdamı artırılmalı’
Paylaş

GENÇ Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Genel Sekreteri Nihal Ermiş, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranının hâlâ çok düşük düzeyde olduğunu bildirdi.

Ermiş, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranının 1990 yılında yüzde 34.1 iken, bu oranın 2004 yılında yüzde 23.3’e gerilediğini, 2012 yılında da yüzde 29.5 olarak gerçekleştiğini vurguladı.
Türkiye’nin de üye olduğu İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) ülkelerinde kadınların iş gücüne katılım oranının yüzde 60’lara çıktığını anımsatan Ermiş, Türkiye’nin mevcut haliyle, OECD ortalamasının çok gerisinde olduğunu söyledi.

KADINLAR HER ALANDA YER ALMALI

Kadınların eğitimden, ekonomiye, siyasetten toplumsal yaşamın tüm alanlarına aktif biçimde katılmalarının toplumsal gelişmenin de bir gereği olduğunu ifade eden Ermiş, “Kadınların toplumun her alanında yer alması, kalkınmayı da hızlandıracak önemli etkenlerden biridir. Türkiye’nin hedeflerine ulaşması için kadınlara da fırsat tanınmalı, cinsiyet eşitliği fiilen sağlanmalıdır.
Türk ekonomisinin geleceğinin kadınlarımızın elinde olduğu unutulmamalı, güçlü Türk ekonomisi ve toplumsal kalkınma için kadınların istihdama katılım oranları mutlaka artırılmalıdır” dedi.

DAHA FAZLA ÇABA HARCANMALI

Son bir yılda kadınların iş yaşamına katılım oranının önceki yıllara nazaran artmasının umut verici olduğunu vurgulayan Ermiş, “Ancak Türkiye’nin 2023 yılı için koyduğu hedeflere ulaşmada bu çabalar yeterli değildir.
MÜMKÜN DEĞİL
500 milyar dolar ihracat, kişi başı 25 bin dolar milli gelir hedefine ulaşmanın en önemli yollarından biri kadınların çalışmasından geçmektedir. Kadın istihdamını artırmadan ekonomik hedeflere ulaşmak mümkün değildir” diye konuştu. (Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Askere işkenceye bir ay ceza!

SONRAKİ HABER

Umudu resmediyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...