19 Mayıs 2011 10:54

Guantanamo’da 5. intihar

ABD Güney Komutanlığı Sözcüsü Bob Appin, Guantanamo’daki muhafızların önceki gün, İnayetullah adlı 37 yaşındaki tutsağı solunumu durmuş halde bulduklarını belirtti. Hayata döndürmek amacıyla suni teneffüs ve kalp masajı yapılan tutsağın kurtarılamadığını kaydeden Appin, bu kişinin intihar etmiş olabileceğini söyl

Guantanamo’da 5. intihar
Paylaş

ABD Güney Komutanlığı Sözcüsü Bob Appin, Guantanamo’daki muhafızların önceki gün, İnayetullah adlı 37 yaşındaki tutsağı solunumu durmuş halde bulduklarını belirtti. Hayata döndürmek amacıyla suni teneffüs ve kalp masajı yapılan tutsağın kurtarılamadığını kaydeden Appin, bu kişinin intihar etmiş olabileceğini söyledi.

Guantanamo’daki ABD Donanma Üssü Sözcüsü Deniz Binbaşı Tamsen Reese de “Ne olup bittiğini tam olarak ortaya çıkartmak amacıyla soruşturma başlatıldı” dedi. ABD ordusundan yapılan açıklamada, otopsinin ardından kapsamlı bir soruşturma yürütüleceği belirtildi.

Açıklamada, Inayetullah’ın, El Kaide terör operasyonlarının planlayıcısı olduğu ve Afganistan, Iran, Pakistan ve Irak’tan gelen El Kaide militanlarının kaçırılması için evrak, barınak ve araç temin edilmesine yardımcı olduğu gerekçesiyle Guantanamo’da tutulduğu kaydedildi.

Eylül 2007’den beri Guantanamo’da tutulan Inayetullah, üste ölen 8. tutsak oldu. ABD’nin El Kaide ve Taliban ile bağlantılı kişileri tutmak amacıyla Guantanamo koyundaki Amerikan Donanma Üssü’nü kullanmaya başladığı Ocak 2002’den bu yana, 7 tutsak hayatını kaybetmişti. Daha önce ölen tutsaklardan 5’inin intihar ettiği, ikisinin doğal nedenlerden öldüğü belirtilmişti. Guantanamo’da 171 mahkum bulunuyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yemen’de anlaşma yok

SONRAKİ HABER

Irak ve Afganistan kan gölüne döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa