10 Ağustos 2013 15:37

Gezici Müzisyenler Platformu kuruldu

Gezi Parkı direnişinde yer alan ve destek veren topluluklar ile müzisyenler, Gezici Müzisyenler Platformu adı altında bir araya geldi.Gezi direnişinde yer alan ve destek veren topluluklar ile müzisyenler Gezici Müzisyenler Platformu adı altında bir araya geldi. Gezici Müzisyenler Platformu kuruluşu ile ilgili yayınladığı bildiride, bu platformun Gezi di

Gezici Müzisyenler Platformu kuruldu
Paylaş

Gezi Parkı direnişinde yer alan ve destek veren topluluklar ile müzisyenler, Gezici Müzisyenler Platformu adı altında bir araya geldi.

Gezi direnişinde yer alan ve destek veren topluluklar ile müzisyenler Gezici Müzisyenler Platformu adı altında bir araya geldi. Gezici Müzisyenler Platformu kuruluşu ile ilgili yayınladığı bildiride, bu platformun Gezi direnişinin hemen ertesinde kendiliğinden oluşmuş bir kolektif, kendi sözü ve müziği olan topluluklar ve müzisyenler birlikteliği olduğu belirtildi.
Öncelikli olarak mesleki sorunlardan hareket eden ve bunların ardındaki politik ve toplumsal sorunlarının çözümü için kurulan bir birliktelik olduğu dile getirilen bildiride, “Gezici Müzisyenler Platformu, sorun olarak tanımladığı her şeyin karşısında bir arada olmayı, dayanışmayı, düşünceleri ve hayalleri doğrultusunda pratik ve kalıcı örnekler sergilemeyi festivaller, konserler, paneller, atölye çalışmaları, sokak etkinlikleri düzenleyerek birlikte üretmeye dair yolları açmayı hedeflemektedir” denildi. Ayrıca ana akım medyaya, popülizme karşı birlikte üreterek, deneyim paylaşarak, alternatif, bağımsız ve çok kültürlü bir oluşumu yaratmayı amaçladıkları ifade edilen bildiride, Gezici Müzisyenler Platformunun “Başka bir dünya mümkün” diyen müzisyenlerin birliği olduğuna dikkat çekildi.
(İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Pertev Ertün sergisi

SONRAKİ HABER

Lisandro Lopez Katar’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...