19 Mayıs 2011 10:46

İsrail-Rusya arasında casus krizi

İsrail’in Rusya’daki Moskova Büyükelçiliği’nde görevli askeri ataşesi ve savunma temsilcisi, casusluk şüpheleri nedeniyle sınır dışı edildi.İsrail ordu sözcülüğü, Albay Vadim Leiderman’ın casusluk şüphesiyle geçen hafta Rusya’da gözaltına alınarak sorgulandığını da belirtti. G&o

İsrail-Rusya arasında casus krizi
Paylaş

İsrail’in Rusya’daki Moskova Büyükelçiliği’nde görevli askeri ataşesi ve savunma temsilcisi, casusluk şüpheleri nedeniyle sınır dışı edildi.

İsrail ordu sözcülüğü, Albay Vadim Leiderman’ın casusluk şüphesiyle geçen hafta Rusya’da gözaltına alınarak sorgulandığını da belirtti. Görevinin iki ay sonra sona ereceği bildirilen askeri ataşe hakkında İsrail’de de sorgulama yapıldığını belirten ordu sözcülüğü, hakkında ileri sürülen iddiaların “temelsiz” olduğunu iddia etti.

Söz konusu olayın, ancak İsrailli güvenlik birimlerince sorgulanmasından sonra yayımlanmasına izin verildiğini belirten İsrail basınına göre, albay, cumartesi gecesi ailesiyle birlikte İsrail’e döndü.

Albay Leiderman’ın Moskova’da bir restoranda toplantıda iken Rus güvenlik servislerince alınıp sorgulandığı ve birkaç saat sonra bırakıldığı; ancak kendisinden 48 saat içinde ülkeyi terk etmesinin istendiği de kaydedildi.

Albayın, İsrail güvenlik birimlerince yapılan sorgusunda “Rusların davranışlarını yanlış algıladıklarını ve hakkındaki iddiaların aslı olmadığını belirttiği” ifade edildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

El Cezire muhabiri: Suriye’de işkence yapılıyor

SONRAKİ HABER

Yemen’de anlaşma yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...