19 Mayıs 2011 10:46

El Cezire muhabiri: Suriye’de işkence yapılıyor

EL CEZİRE televizyonunun Suriye’de gözaltına alınan muhabiri Dorothy Pervez, cezaevinde tutuklulara işkence yapıldığına şahit olduğunu söyledi. Suriye’deki olayları El Cezire televizyonu adına izlemek üzere bu ülkeye giden İran asıllı Kanadalı gazeteci Pervez (39) “Suriye’de bir cezaevinde 3 gün, 2 gece kaldım. İşkence seslerin

El Cezire muhabiri: Suriye’de işkence yapılıyor
Paylaş

EL CEZİRE televizyonunun Suriye’de gözaltına alınan muhabiri Dorothy Pervez, cezaevinde tutuklulara işkence yapıldığına şahit olduğunu söyledi. Suriye’deki olayları El Cezire televizyonu adına izlemek üzere bu ülkeye giden İran asıllı Kanadalı gazeteci Pervez (39) “Suriye’de bir cezaevinde 3 gün, 2 gece kaldım. İşkence seslerini duyuyordum” dedi.
Pervez, yaptığı açıklamada, günün herhangi bir saatinde darbe, bağırış sesleri ve çığlıkların duyulduğunu, cezaevi görevlilerinin üniformalı olmadığını ifade etti.

Şam’daki yetkililer ABD, Kanada ve İran vatandaşlığı bulunan Pervez’in, geçersiz İran pasaportuyla yasadışı yollardan Suriye’ye girmeye çalışmakla suçlamış ve İran’a gönderildiğini belirtmişti. El Cezire, önceki gün Pervez’in serbest bırakıldığını ve İran’dan Katar’ın başkenti Doha’ya geldiğini duyurmuştu.

8 SİVİL ÖLDÜ

Öte yandan, Suriye’nin, Talkalah kasabasında, hükümet güçleriyle siviller arasında çıkan çatışmalarda 8 kişi öldü. Son can kayıplarıyla birlikte cumartesinden bu yana Talkahah kasabasında ölenlerin sayısı 34’e yükseldi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

9.4 milyon kişi sosyal güvencesi olmadan çalıştırılıyor

SONRAKİ HABER

İsrail-Rusya arasında casus krizi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...