09 Ağustos 2013 18:22

Doktora saldırıp parmağını kırdılar

AKP Hükümetinin sağlıkta dönüşüm adı altında yaptığı sağlığın özelleştirilmesi programı sağlıkçılara şiddet olarak geri dönüyor. Bakanlığın saldırılara seyirci kalması, saldırganların caydırıcı ceza almaması sağlık çalışanlarının hastanelerde şiddet görmesine neden oluyor.Son olarak Okmeydanı E

Doktora saldırıp parmağını kırdılar
Paylaş
İsmail Afacan

Son olarak Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastenesinde görev yapan Dr. Yunus Çiftçi hasta yakının (K.Y.) saldırısı sonucunda parmakları kırıldı.Kamera kayıtlarına da yansıyan saldırıdan sonra, acil servise başvuran doktor Yunus Çiftçi’nin sağ el parmağında kırık tespit edildi ve ameliyat olacak. Saldırgan ise karakolda ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Hastaneye geri dönen K.Y kaldığı yerden tehditlerine devam etti.

7 Ağustos akşamı 22:00 civarında daha önce iki hastaneye başvurmuş olan ve doğum sancıları yaşayan M.Y 112 ambulansı ile Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Doğumhane servisine getirildi. M.Y’ye sezaryen kararı verilmesinden sonra ameliyat hazırlığı başladı. Onay imzaları alınırken ve tekerlekli sandalye beklenirken M.Y’nin eşi K.Y “İmza mı bekleyeceğim zaten tüm gün kaç tane o. çocuğuyla uğraştım diyerek” hakaret etmeye başladı. Bunun üzerine ameliyata girecek doktorlardan Yunus Çiftçi hasta yakınını yatıştırmak istedi. K.Y’yi yatıştıramayan Çiftçi, güvenliğe olaya müdahale etmesini istedi. Bunun üzerine K.Y doktora saldırıp darp etti.

ÇİFTÇİ: HASTANE YÖNETİMİ VE HÜKÜMET SORUMLU

Gazetemize açıklamalarda bulunan Dr. Yunus Çiftçi, yaşananlardan hastane yönetimi ve hükümetin sorumlu olduğunu söyledi. Hastanın iki hastaneye uğradığını dikkat çeken Çiftçi, bir hastanede 850 lira para istedikleri için, diğerinde ise yoğun bakım ünitesinde yer olmadığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Doğumhane servisine getirildiğini ifade etti.

“Tüm bunlar birikince hasta yakınları, güvenlik, personel, malzeme ve kapasite yetersizliğinin bedelini doktorlara ödetiyor” diyen Çiftçi, hasta yakınlarının doktorlara saygısı kalmadığını ve hakaretin rutinleştiğini belirtti. Hastanelerde ciddi güvenlik zafiyetlerinin olduğunu dile getiren Çiftçi, hastane yönetimin telkinleri sonucunda güvenlik görevlilerinin müdahale etmekten kaçındıklarını ifade etti.  (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Boş sokaklarda çalışmak zorunda olanlar

SONRAKİ HABER

10 soruda üçüncü köprü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...