09 Ağustos 2013 17:35

Köpek neden esner?

JAPON bilim insanlarının yaptığı yeni bir araştırmaya göre köpekler, sahipleri esnerken de onlara sadakatini gösteriyor.Japon bilim insanlarının yaptığı yeni bir araştırma ilginç sonuçlar ortaya koydu. Köpekler sahiplerinin yorgunluğunu seziyor ve bu hisse empati gösteriyor. Eğer sahipleri esnerse köpekler de daha fazla esnemeye ba

Köpek neden esner?
Paylaş

JAPON bilim insanlarının yaptığı yeni bir araştırmaya göre köpekler, sahipleri esnerken de onlara sadakatini gösteriyor.
Japon bilim insanlarının yaptığı yeni bir araştırma ilginç sonuçlar ortaya koydu. Köpekler sahiplerinin yorgunluğunu seziyor ve bu hisse empati gösteriyor. Eğer sahipleri esnerse köpekler de daha fazla esnemeye başlıyor.

YÜZ İFADELERİNİ TANIYORLAR

Araştırma kapsamında 24 köpeğin, sahibine ve yabancı kişilere nasıl tepki verdiği  gözlendi. İncelemenin sonucunda köpeklerin sahiplerini yabancı kişilere oranla çok dafa fazla taklit ettiği saptandı. Hatta köpeklerin, sahiplerinin farklı yüz ifadelerini ayırt edebildiği de tespit edildi.
Benzer bir davranış, bir süre önce yapılan bir başka araştırmada şempanzelerde de tespit edilmişti. Uzmanlar, insanlarda esnemenin bulaşıcı olmasını ise beynin empatiden sorumlu yarımküresindeki faaliyetlerle bağlantılı olduğunu düşünüyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Diş temizliğine dikkat

SONRAKİ HABER

Solaklar artık daha özgür

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa