09 Ağustos 2013 17:02

Tanklar Rojava’da

YPG Suriye ordusuna ait tankları Afrin’e getirdi. Afrin’de sevinç gösterileriyle karşılanan tankların YPG’nin eline geçişine ilişkin farklı bilgiler geldi.Bazı haber ajansları Suriye’nin Halep şehrinde Minig Havaalanı’nı ÖSO’nun eline geçmesinden sonra 70 Suriye askerlerinin ağır silahlar ve iki tankla birlikt

Tanklar Rojava’da
Paylaş

Bazı haber ajansları Suriye’nin Halep şehrinde Minig Havaalanı’nı ÖSO’nun eline geçmesinden sonra 70 Suriye askerlerinin ağır silahlar ve iki tankla birlikte ÖSO’nun takibinden kurtulmak için YPG’ye sığındığını duyurdu. Kürtlere yakın kaynaklar ise Minig Havaalanı’nın ÖSO’nun eline geçmesinin ardından iki tank eşliğinde kaçan 70 Suriye askerinin YPG’nin pususuna düştüğünü, yaşanan kısa çatışmanın ardından askerlerin esir alındığını iki tanka da el konulduğunu duyurdu. Aynı kaynaklar, YPG Genel Komutanlığı açıklamasına dayandırdıkları haberlerde esir askerlerin verdiği bilgiler üzerine operasyon düzenleyen YPG güçlerinin 3 tankı daha ele geçirdiğini duyurdular.
Tanklar’ın YPG’nin denetimindeki Afrin’e getirilmesi  sevinç gösterileriyle karşılandı. Üzerine YPG bayrakları asılan tankların kente girişi sırasında sokaklara dökülen binlerce kişi YPG savaşçılarını selamladı. YPG güçleri 1 Ağustos’ta Rakka’ya bağlı Til Ebyad’da yaşanan çatışmaların ardından da el Kaide bağlantılı gruplara ait bir tanka el koymuştu.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Rojava’nın çeşitli kentlerindeki çatışmalar da sürüyor. Önceki gün Til Ebyad’a bağlı Kendal köyüne el Nusra Cephesine bağlı çeteler tarafından top saldırısı düzenlendi. Çetelerin üstlendiği Camis köyünden düzenlenen saldırıda ölen ya da yaralanan olup olmadığı öğrenilemedi.
Suriye ordusuna bağlı askerler de Halep’in Kürt mahallesi Şeyhmeqsud’a saldırı düzenledi. Mexselet el-Cezire bölgesinden Şeyhmeqsud’a girmeye çalışan askerlerle YPG arasında çıkan çatışma uzun süre devam etti.

EL NUSRA VAHŞETİ

Halep bölgesindeki el Nusra vahşeti de devam ediyor. El Nusra’nın 70’i aşkın sivili katlettiği Til Eran beldesinden kaçmak isteyen 23 yaşındaki Xemis Berho’nun çete grupları tarafından vurulduğu, yakınları tarafından Til Eran Hastanesine kaldırılan gencin burada da saldırıya uğradığı öğrenildi. El Nusra üyelerinin halkın gözleri önünde yaralı genci kafasını keserek öldürdüğü belirtiliyor.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Barzani Hewler’de protesto edildi

SONRAKİ HABER

Papa'ya Rojava mektubu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...