09 Ağustos 2013 16:54

Türkiye meyve-sebze cenneti

TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye’nin tam anlamıyla bir meyve-sebze cenneti olduğunu vurgulayarak, “Üretici maliyetleri düşürülür, destek ve teşvikler artırılır, uygun rekabet koşulları sağlanır ve bilinçli tarım yapılırsa şu anda 6.6 milyar doları aşan yıllık ihracat, rahat

Türkiye meyve-sebze cenneti
Paylaş

TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye’nin tam anlamıyla bir meyve-sebze cenneti olduğunu vurgulayarak, “Üretici maliyetleri düşürülür, destek ve teşvikler artırılır, uygun rekabet koşulları sağlanır ve bilinçli tarım yapılırsa şu anda 6.6 milyar doları aşan yıllık ihracat, rahatlıkla üçe-dörde katlanır” dedi.
Bayraktar, yaptığı açıklamada, 2000 yılı dahil 2013 yılı ağustos ayına kadar geçen sürede tarımdaki toplam ihracatın 148 milyar dolara, bitkisel ürünlerdeki toplam ihracatın da 111 milyar dolara ulaştığını belirtti.

Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretiminden aldığı yüzde 2.4 payla dünyanın önde gelen üreticileri arasında yer aldığının altını çizen Bayraktar, geçen yıl 6.6 milyar doların üzerinde yaş meyve ve sebze, kuru meyve, fındık ve mamulleri ihracatı gerçekleştirildiğini söyledi.
Türkiye’nin tam anlamıyla bir meyve-sebze cenneti olduğunu belirten Bayraktar, şunları kaydetti: Brezilya, çoğunluğu portakal suyu olmak üzere sadece meyve suyu ihracatından 2010 yılı verilerine göre, 2.3 milyar dolara yakın döviz kazanmaktadır. Türkiye, neden kazanamasın. Türkiye’nin potansiyeli fevkalade yüksek, pazarlara da Brezilya’dan daha yakın.” (Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan’ın yeni işsizlik rekoru

SONRAKİ HABER

8 milyon çatıda yalıtım yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...