19 Mayıs 2011 10:04

Ankara Keçiören’de coşkulu büro açılışı

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Ankara 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sadettin Güvener Keçiören’de seçim bürosunu açarken, “Halkımızın sesiyiz ve onların sesini parlamentoya taşıyacağız” dedi.Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Ankara adayları seçim çalışmalarını h

Ankara Keçiören’de coşkulu büro açılışı
Paylaş

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Ankara adayları seçim çalışmalarını hızlandırdı. Blokun Ankara 2. Bölge Adayı Sadettin Güvener dün Keçiören’de seçim bürosu açılışına katıldı. EMEP Ankara İl Başkanı Selma Gürkan, BDP Ankara İl Eş Başkanı Mustafa

Yelkenli ile çok sayıda partili ve vatandaşın katıldığı açılış bir hayli coşkulu geçti.

Burada konuşan EMEP Ankara İl Başkanı Selma Gürkan, “Zalimlerin iktidarı sürgit böyle gitmez. Ortadoğu halkları diktatörlerin ömürlerinin uzun olmayacağını göstermiştir” dedi.

Gürkan, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun barış ve halkların kardeşliğinin güvencesi olduğunun altını çizerken, işsizliğe, yoksulluğa ve eşitsizliğe karşı da Blok adaylarının desteklenmesini istedi.

BDP İl Eş Başkanı Mustafa Yelkenli de Türkiye’de inkar politikalarının artık son bulduğunu ama yerini ayrımcılığa bıraktığını söyledi. Bu ayrımcılığın siyasi ve hukuki olmak üzere iki alanda gerçekleştiğini kaydeden Yelkenli, siyasi alanda seçilmiş vekillerinin, 2.5 milyon halkın görüşlerinin ciddiye alınmamasını buna örnek gösterirken, hukuki alanda da benzer eşitsizliklere dikkat çekti. Kürtlere karşı işlenen suçların, “1 Türk’e karşı 5 Kürt’ün öldürülmesini” isteyen bir gazetecinin “düşünce özgürlüğü” kapsamında cezalandırılmaması örneğini veren Yelkenli, eğer bir Kürt suç işlemişse, örneğin taş atan çocuklarda olduğu gibi en ağır şekilde cezalandırıldığını söyledi. Yelkenli, hukuki ayrımcılığa, Mardin’de küçük yaşta kız çocuğuna tecavüz suçlularının en alt sınırdan cezalandırılmaları örneğini de verdi.

Ankara 2. Bölge Bağımsız Adayı Sadrettin Güvener de bu seçimlerde AKP’ye karşı bir cevap olacaklarını ifade etti. Blokun işçi, emekçi, kadın ve genç, Alevi, Kürt kesimlerinin sesi olacağını belirten Güvener, “Biz halkımızın sesiyiz ve onların sesini parlamentoya taşıyacağız” dedi.

Coşkulu halayların çekildiği açılışın ardından yaklaşık 20 araçlık bir konvoyla Bağlum’a geçen Güvener buradaki büronun açılışını da yaptı. Güvener, Ankaralıdan oy isterken, “Bize verilen her oy barışa, halkların kardeşliğine, diğer partilere verilen her oy da tanka, topa, silaha verilmiş olacak” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çiğli’de seçim çalışmaları hızlandı

SONRAKİ HABER

‘AKP’nin mumu 12 Haziran’da sönecek’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...