22 Şubat 2011 21:48

Anadol Ergin’e sordu: Savcılar intihal mi yaptı?

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e, “Balyoz davası iddianamesinin 7 sayfasının, bir öğrencinin ödevinden bire bir kopyalandığı yani savcılarca intihal yapıldığı yönündeki haberler doğru mudur” diye sordu.Anadol, TBMM Başkanlığına, Adalet Bakanı Ergin’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi

Anadol Ergin’e sordu:  Savcılar intihal mi yaptı?
Paylaş

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e, “Balyoz davası iddianamesinin 7 sayfasının, bir öğrencinin ödevinden bire bir kopyalandığı yani savcılarca intihal yapıldığı yönündeki haberler doğru mudur” diye sordu.
Anadol, TBMM Başkanlığına, Adalet Bakanı Ergin’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. “Balyoz” davası iddianamesinin 7 sayfasının 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi K.Çolak’ın ödevinden bire bir kopyalandığını basından şaşkınlıkla takip ettiğini belirten Anadol, söz konusu iddiayı TBMM gündemine taşıdı.
Söz konusu iddiaların doğru olup olmadığını merak eden CHP Grup Başkan Vekili Anadol, şu sorulara yanıt istedi:
“Eğer doğru ise, iddianamenin altında imzası bulunan savcılar bir intihal suçu işlemişler midir?
Görevleri sadece sanıkların aleyhine değil, lehine delilleri de toplamak olan savcılar; söz konusu olayda kasıtlı olarak, sadece sanıkların aleyhine delil toplamakla kalmayıp, topladıkları delillere İnternet ortamından zorlama dayanaklar bulmaya çalışarak, aynı zamanda görevi kötüye kullanma suçu da işlemişler midir?
Balyoz davası iddianamesinin altında imzası bulunan, intihal ve görevi kötüye kullanma suçlarını işleyen savcıların hakkında, aynı zamanda HSYK başkanı sıfatınızla bir soruşturma açılmasını isteyecek misiniz?​” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Mazlum Der’den Libya ve Bahreyn halkına destek

SONRAKİ HABER

Günay: Bakan olmayabilirim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa