19 Mayıs 2011 09:50

Dev-Yol davası zamanaşımı yolunda

İlk iddianamesi 1982 yılında hazırlanan Dev-Yol ana davasında Yargıtay Ceza Genel Kurulu, yerel mahkemenin sanıkların avukatlarının hazır olmadığı halde verdiği 21 sanık için müebbet, iki sanık için 16 yıl 8 ay hapis cezası kararını bozdu. Kurul, dosyanın esastan incelenmesi için Yargıtay 11. Ceza Dairesine gönderdi. Daire dosyanın zaman a

Dev-Yol davası zamanaşımı yolunda
Paylaş

İlk iddianamesi 1982 yılında hazırlanan Dev-Yol ana davasında Yargıtay Ceza Genel Kurulu, yerel mahkemenin sanıkların avukatlarının hazır olmadığı halde verdiği 21 sanık için müebbet, iki sanık için 16 yıl 8 ay hapis cezası kararını bozdu. Kurul, dosyanın esastan incelenmesi için Yargıtay 11. Ceza Dairesine gönderdi. Daire dosyanın zaman aşımına girip girmeyeceğine karar verecek.

Mesut Hasan Benli’nin Radikal gazetesinde yayımlanan haberine göre Kurul, geçen salı yaptığı toplantıda sanıklar Atalay Dede ve Yusuf Yıldırım için dosyanın zaman aşımına girip girmediğini tartıştı. Kurul, yerel mahkemenin ‘eylemli uyma’ kararı vermesi nedeniyle bu konuda gerekli incelemenin Yargıtay 11. Ceza Dairesi tarafından yapılmasına karar verdi. Ancak dosyanın daha sonra, Yargıtay’daki yeni görev dağılımı nedeniyle 9. Ceza Dairesine gönderileceği öğrenildi. Kurul, dosyayı daireye gönderince davanın esas incelenmesi yapılacak. Daire dava dosyasının hangi sanıklar için zaman aşımına gireceği kararını verebilecek. Avukatlar davanın eylül 2010 tarihinden itibaren zaman aşımına girdiğini savundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Siyasette gerginlik 19 Mayısa yansıdı

SONRAKİ HABER

‘Diktatörlerimiz yok, ama anayasamız diktatör’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...