19 Mayıs 2011 09:49

Siyasette gerginlik 19 Mayısa yansıdı

Bu yıl, 12 Haziran milletvekili seçimleri öncesine denk gelen 19 Mayıs kutlamalarına, siyasetin gergin havası yansıdı.Anıtkabir’deki anmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki gerginlik kameraların gözünden kaçmadı. Ankara’daki törene katılmayan MHP Genel Başkanı Bah&ccedi

Siyasette gerginlik 19 Mayısa yansıdı
Paylaş

Anıtkabir’deki anmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki gerginlik kameraların gözünden kaçmadı. Ankara’daki törene katılmayan MHP Genel Başkanı Bahçeli ise,  19 Mayıs mesajında şu ifadelere yer verdi: “19 Mayıs 1919’da tıpkı bugünkü gibi, o zaman da işbaşında aciz, pısırık, sinmiş, haysiyetsiz, tavizkar, korkak ve yalnızca kendi menfaatlerinden başka bir hedefi olmayan hükümet etme zihniyetinin varlığına rağmen, Türk milleti kendi geleceğini belirlemek amacıyla bizatihi inisiyatif almıştır.”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’de düzenlenen tören sırasında liderler arasındaki soğukluk dikkat çekti. Anıtkabir’deki tören seçim çalışmaları kapsamında meydanlarda birbirlerine yüklenen Başbakan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu da bir araya getirdi. Anıtkabir’de düzenlenen törende sürekli öksürdüğü gözlenen Başbakan Erdoğan’ın soğuk algınlığı nedeniyle Ankara 19 Mayıs Stadyumundaki törenlere katılamayacağı açıklandı.

BAHÇELİ KATILMADI

Törene ayrıca Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Bakanlar Kurulunun bazı üyeleri ve çok sayıda askeri personel katıldı. Törene MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılmaması ise dikkat çekti.

Gül ve beraberindeki devlet erkanı, Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine geldi. Cumhurbaşkanı Gül, Atatürk’ün mozolesine kırmızı ve beyaz karanfillerle süslü üzerinde, “Cumhurbaşkanı” yazan çelengi bıraktı.

Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Gül, deftere şunları yazdı: “Aziz Atatürk, istiklal mücadelesini başlatmak amacıyla Samsun’a çıkışınızın 92. yıl dönümünde milletçe büyük bir gurur yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, ideallerinizden güç alarak ilerlemesine devam etmektedir. Özgüven içerisinde yükselen Türkiye, sahip olduğu nitelikleri ve benimsediği değerlerle, çevresine istikrar yayan ve ilham kaynağı olan bir ülke konumundadır. Ülkemizin elde ettiği muazzam başarılar, gösterdiğiniz hedeflere ulaşacağımızın da ispatıdır. Bu güvenimizin en önemli dayanağını oluşturan Türk gençliği, ülkemizi her alanda yüceltmeye ve geleceğe en güçlü şekilde taşımaya azimlidir. Gençlerimize armağan ettiğiniz milli bayramımızda sizi saygıyla, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhunuz şad olsun.”
Anıtkabir’deki törende Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki gerilim kameralara yansıdı.

SERT MESAJ

Anıtkabir’deki törene katılmayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “19 Mayıs 1919’da tıpkı bugünkü gibi, o zaman da iş başında aciz, pısırık, sinmiş, haysiyetsiz, tavizkar, korkak ve yalnızca kendi menfaatlerinden başka bir hedefi olmayan hükümet etme zihniyetinin varlığına rağmen, Türk milleti kendi geleceğini belirlemek amacıyla bizatihi inisiyatif almıştır.”

Mesajında iktidara yüklenen Bahçeli şöyle devam etti: “Samsun’a çıkışın 92. yıldönümünde, Türk milletinin varlığına kendini adayan ve kutlu ecdadımızın kutsal emanetini canı pahasına sahiplenen vatanseverler, şeref ve utanma duygusundan yoksun çapulcular ve onlara destek veren iktidar zihniyeti tarafından etkisizleştirilmek ve itibarsızlaştırılmak istenmektedirler. Bilinmelidir ki hiçbir kötü ve aşağılık oyun başarıya ulaşamayacak, tehditler mesafe alamayacak, tertipler belini doğrultamayacak ve Samsun’a çıkışın intikamı asla alınamayacaktır.” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Paşalı gibi Tazegül de korunmadığı için öldürüldü

SONRAKİ HABER

Dev-Yol davası zamanaşımı yolunda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa