09 Ağustos 2013 15:29

Kazova işçilerinin gözaltı emri 'büyük yerden'

 Başbakan'ın evinin önünde açıklama yapmak için dün yola çıkarken gözaltına alınan Kazova işçileri, gözaltına alınmalarına dair yaptıkları açıklamada polislerin kendilerine "Emir büyük yerden sizi karşıya geçiremeyiz" dediklerini ifade etti.Dört aylık maaşları ve kıdem t

Kazova işçilerinin gözaltı emri 'büyük yerden'
Paylaş

 Başbakan'ın evinin önünde açıklama yapmak için dün yola çıkarken gözaltına alınan Kazova işçileri, gözaltına alınmalarına dair yaptıkları açıklamada polislerin kendilerine "Emir büyük yerden sizi karşıya geçiremeyiz" dediklerini ifade etti.

Dört aylık maaşları ve kıdem tazminatları verilmeden işten atıldıkları için 163 gündür mücadele eden Kazova işçileri, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Kısıklı'da bulunan evi önünde yapmak istedikleri açıklama yerine gidemeden polisler tarafından gözaltına alınmıştı. Bindikleri belediye otobüsünden polisler tarafından gözaltına alındıktan sonra Mecidiyeköy Karakolu'na götürülen 5 işçi, daha sonra serbest bırakıldı. Yaşanan bu engelleme ve arkadaşlarının gözaltına alınması üzerine Kazova işçileri, yazılı açıklama yaparak yaşananları protesto etti.

Yaptıkları açıklamada işçiler, Başbakan Erdoğan'ın ailesiyle bayramlaştığını kendilerinin ise aileleri ile bayramlaşamadıklarını, çocuklarına bayramlık giysi ve şeker alamadıklarını ifade etti. (İstanbul/DİHA)

Amaçlarının Başbakan'ın evinin önünde kamuoyuna yaşadıkları sorunları anlattıktan sonra Başbakan ile görüşme talep etmek olduğu ifade eden işçiler, fakat daha yola çıkmadan önlerini kesen polis ve amirlerinin kendilerine 'Sizi karşıya geçirmeyeceğiz, bu eylemi yaptırmayacağız, emir büyük yerden. Biz emir kuluyuz' dediklerini aktardı. Açıklamalarında "Bu büyük yer anlaşıyor ki, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan" diyen işçiler, Başbakan Erdoğan'ın giydiği kazaklarda alın terleri olduklarını belirterek, emeklerinin karşılığını istedi.

ÖNCEKİ HABER

Radcliffe: Türkiye’yi şampiyonadan atın

SONRAKİ HABER

Antep’te cemevi açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa