09 Ağustos 2013 15:10

Radcliffe: Türkiye’yi şampiyonadan atın

Dünya ve Avrupa şampiyonu Britanyalı efsanevi uzun mesafeci Paula Radcliffe, Türkiye gibi dopingin yaygın olduğu ülke federasyonlarının büyük şampiyonalardan bir ya da iki yıl men edilmesi gerektiğini öne sürdü.Başta maraton olmak üzere uzun mesafe dallarındaki büyük başarıları kadar dopingle mücadelesiyle de tanına

Radcliffe: Türkiye’yi şampiyonadan atın
Paylaş

Başta maraton olmak üzere uzun mesafe dallarındaki büyük başarıları kadar dopingle mücadelesiyle de tanınan Britanyalı atlet Paula Radcliffe, The Times’a yaptığı açıklamada dopingin kurumsallaştığı ülkelerde milli takımların şampiyonalardan men edilmesi gerektiğini söyledi. Radcliffe, genç yaşta dopinge başlatılan sporcuların sömürüldüğünü, bunun da cinsel ya da fiziksel tacizden farklı olmadığını iddia etti. Ünlü atlet, dopingi yapanlar kadar sağlayanlara da ceza verilmesi gerektiğini söylerken, doping yaptıran ya da yapılmasına göz yuman federasyonlarla ilgili düzenleme yapılmasını istedi. Rekortmen atlet, Türkiye hakkında, “Doping yapan sporcuların bir kısmı 16-17 yaşında ve steroid verilmiş. Bunu yapan ülkeye ceza verilmeli ve o ülkedeki genç atletler koruma altına alınmalı. Bu konuda başka bir seçenek olduğunu sanmıyorum” dedi.

“OY VERECEK OLSAYDIM, İSTANBUL'A VERMEZDİM"

Paula Radcliffe, yaklaşık bir ay sonra yapılacak 2020 Olimpiyat ev sahipliği oylamasına da değinerek, “oy verme hakkım yok ama olsaydı da İstanbul’a vermezdim” dedi. Radcliffe, “Madrid’e Puerta Operasyonu’nun bulguları açıklanana kadar destek vereceğimi sanmıyorum” şeklinde konuşurken Olimpiyat ev sahipliğinin büyük bir onur olduğunu, buna aday olan ülkelerin önce kendi kapılarının önünü temizlemesi gerektiğini söyledi.

Hâli hazırda dünya kadınlar maraton rekorunu elinde tutan Paula Radcliffe, otobiyografisini Lance Armstrong’un doping skandallarını ortaya çıkaran ünlü gazeteci David Walsh’le beraber kaleme almıştı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Eyy Grammy! Darbeciye nasıl ödül veriyorsun?

SONRAKİ HABER

Kazova işçilerinin gözaltı emri 'büyük yerden'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa