19 Mayıs 2011 09:40

Paşalı gibi Tazegül de korunmadığı için öldürüldü

AKP, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığını kapatadursun devletten korunma istediği halde korunmayan kadınlar eski eşleri tarafından öldürülmeye devam ediliyor.Hülya Tazegül de Paşalı cinayetinde olduğu gibi korunmadığı için öldürüldü. İstanbul Kumburgaz’da eşinden şiddet gören ve boşanmak isteyen Tazeg&

Paşalı gibi Tazegül de korunmadığı için öldürüldü
Paylaş

Hülya Tazegül de Paşalı cinayetinde olduğu gibi korunmadığı için öldürüldü. İstanbul Kumburgaz’da eşinden şiddet gören ve boşanmak isteyen Tazegül devletten koruma talep etti. Ancak devlet ilgilenmeyince kocası, eşini sokak ortasında öldürdü, son kurşunu da kendine sıktı.

Bir çocuk annesi 40 yaşındaki Hülya Tazegül, 17 yıldır evli olduğu 45 yaşındaki kocası Turgay Tazegül’den şiddet gördüğü için boşanma talebiyle bir yıl önce mahkemeye başvurdu. Ancak kocası boşanması halinde kadını ölümle tehdit etti.

Bir kemer fabrikasında çalışan kadın, annesinin evine yerleşti. Kocası ise 2 ay önce gece kayınvalidesinin evine gidip balyozla kapıyı kırdı ve içeri girdi. Aileyi katletmek isteyen adam, oğlunun “babam gelmiş” sözleri üzerine vazgeçti.

Bir ay önce de kayınvalidesinin evine tekrar giden öfkeli koca, doğalgaz hattını ateşe verdi. Ancak bir bina sakini tarafından fark edilince yine amacına ulaşamadı. Polis merkezine ve savcılığa suç duyurusunda bulunup “Kocam beni öldürecek. Beni koruyun” diyen Hülya Tazegül son olarak devletten koruma talep etti. Genç kadının tüm feryatlarına rağmen devlet imdat çığlıklarını duymadı. (İSTANBUL)
 

ÖNCEKİ HABER

Acil dinlemeye yargıdan vize

SONRAKİ HABER

Siyasette gerginlik 19 Mayısa yansıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...