09 Ağustos 2013 15:16

Elektrik kesintileri yurttaşları canından bezdirdi

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Fatih mahallesinde yaklaşık 3 ayı aşkındır yaşanan elektrik kesintileri yurttaşları canından bıktırdı. Sık ve uzun süreli kesintiler yüzünden iş yapamaz duruma geldiklerini aktaran mahalle sakinleri ve esnaflar, yaşanan durumun siyasi boyutunun olduğunu belirtti.Diyarbakır'ın merkez Bağlar il&

Elektrik kesintileri yurttaşları canından bezdirdi
Paylaş

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Fatih mahallesinde 3 ayı aşkın süredir yaşanan elektrik kesintileri, yurttaşları canından bezdirdi. Yaşanan elektrik kesintilerinin TEDAŞ yetkililerine bildirilmesine rağmen, sorunun giderilememesi, yaz sıcaklarıyla kavrulan yurttaşların mağduriyetini arttırıyor. Elektriklerin sıklıkla kesilmesi ve voltajların düşmesi sonucu beyaz eşyalarını dahi kullanamayan yurttaşlar, ne soğuk su içebiliyor, ne de bunaltıcı sıcaklardan uyuyabiliyor. Sorunun uzun süredir giderilememiş olması nedeniyle TEDAŞ yetkililerinin bilinçli olarak elektriklerini kestiğini ileri süren yurttaşlar, kesintilerin siyasi boyutunun olduğu görüşünde. Yaşanan sorundan artık iyice bunalan mahalleli, elektrik sorunlarının bir an önce giderilmemesi halinde alanlara çıkıp, yaşanan durumu protesto edeceklerini aktardı.

Mahalle esnaflarından Mehmet Akdamar, elektrik kesintilerinin sadece kendi mahallelerinde yaşandığını belirterek, "Bir esnaf olarak, işlerimizin olması için elektriklerin her gün olması gerekiyor. Özellikle elektrik sıkıntısı fırınlarda çalışan insanları mağdur ediyor. Elektrik kesintileri yüzenden 1 yıldır kazandığımız paralarının yarısı masraflara gidiyor" dedi. Kazanabildiğinin yarısını da jeneratör benzinine vermek zorunda kaldığını aktaran Akdamar, uygulamanın kasıtlı bir şekilde yapıldığını iddia etti. Akdamar, mahalleye verilen elektriğin 10 dakikadan sonra kesildiğini ve bir saat boyunca elektriksiz kaldıklarını kaydederek, kesintilerin seyyar bir hal aldığını aktardı. Akdamar, TEDAŞ yetkilerine çağrıda bulunarak, "Bu soruna artık bir çözüm bulunsun, böyle olmuyor. Mahalle sakinleri bu haksızlığa sessiz kalmamalı. Elektrik yüzünden çok mağduruz" dedi.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ HASTYALARI DA ETKİLEDİ

Yurttaşlardan Abdulgafur Ateş da, mahallede bulunan esnafların elektrik kesintisinden dolayı iş yerlerini erken kapattıklarını belirterek, "Kış aylarında elektrik çok gidiyordu. Şimdi yaz baharındayız. Burada bulunan esnafların bazılarının yemekleri ve dondurmaları dolaplarda bozuluyor. Klimalar çalışmıyor. İnsanlar buralarda çok çekiyorlar" diye konuştu. Elektrik kesintilerinin sadece kendi mahallelerinde yaşandığını söyleyen Ateş, son dönemlerde yaygınlaşan olaylardan dolayı elektriklerin kesildiğini dile getirdi. Elektrik kesintilerinden dolayı psikolojilerinin bozulduğunu dile getiren Ateş, "Mahallede yaşayan hasta insanlar var. Artan sıcaklıklardan dolayı klimalara ihtiyaç oluyor, ama elektriğin olmaması nedeniyle hasta insanların sağlıklarını da kötü etkiliyor" diye konuştu. Ateş, TEDAŞ yetkililerini defalarca aramalarına rağmen cevap alamadıklarını ifade ederek, "Ne zaman telefon açarsak cevap vermiyorlar. Bazen de 'arıza var' diyerek telefonu kapatıyorlar. Benim bildiğim arıza mahallelerdeki elektrik trafolarında olur" şeklinde konuştu.

KESİNTİNİN SİYASİ BOYUTU VAR

Yurttaşlardan Serhat Aklin ise, elektriklerin yaz aylarında kesilmesi nedeniyle gerek esnaf, gerekse mahalle sakinleri olarak mağduriyet içersinde yaşadıklarını belirtti. Elektriklerin bilinçli olarak sürekli kesildiğini ifade eden Aklin, "Diyarbakır'ın Fatih mahallesi olayların en işlek yeri olarak görülüyor. Devlet bunu göze alarak bir siyasi boyuta aşıladıkları gözle görülüyor. Elektriklerin bilinçli bir şekilde kesilmesi halk tarafından bir kuşkuya yol açıyor. Mahalle sakinleri olarak mağduriyet yaşıyoruz" diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Şerif Şen adlı yurttaş da, mahallelerindeki elektrik kesintisi üzerinden yurttaşlara bir ceza verildiğini belirterek, "Yetkililer uzun zamandır bu mahalleye gelmiyor. Elektrik kesintileri bir an önce sonlandırılmazsa, biz her gün alanlara çıkıp bu durumu protesto edeceğiz. Bu konuda son derece ciddiyiz" dedi.

KESİNTİ YOKMUŞ!

Yurttaşların dile getirdiği sorunu aktardığımız Diyarbakır TEDAŞ Arıza yetkilileri ise, dile getirilen "Kesinti iddialarının gerçeği yansıtmadığını. Her 10 dakikada bir elektrik kesintilerinin yaşanmadığını" öne sürdü. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Tanrıkulu: Afişin yırtılmasını hakaret olarak mı görüyorsunuz?

SONRAKİ HABER

Artvin ve Rize’de şiddetli yağış uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...