09 Ağustos 2013 11:36

Tanrıkulu: Afişin yırtılmasını hakaret olarak mı görüyorsunuz?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Adana'nın Seyhan ilçesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın billboardlarda bulunan afişinin yırttıkları gerekçesiyle 3 çocuğun gözaltına alınmasını, TBMM'ye taşıdı. Başbakan Erdoğan'a konuya ilişkin bir soru önergesi veren Tanrıkulu, "Fotoğrafınızın bulunduğu bir afiş

Tanrıkulu: Afişin yırtılmasını hakaret olarak mı görüyorsunuz?
Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Adana'nın Seyhan ilçesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın billboardlarda bulunan afişinin yırttıkları gerekçesiyle 3 çocuğun gözaltına alınmasını, TBMM'ye taşıdı. Başbakan Erdoğan'a konuya ilişkin bir soru önergesi veren Tanrıkulu, "Fotoğrafınızın bulunduğu bir afişin yırtılmasını hakaret olarak mı görüyorsunuz?" diye sordu.

Başbakan Erdoğan'ın yazılı cevaplaması istemiyle bir soru önergesi veren Tanrıkulu, "Adana’nın Seyhan ilçesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın billboardlarda bulunan afişini yırttıkları gerekçesiyle üç çocuğun gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildiği haberi basına yansımıştır. Basına yansıyan haberlere göre Mobese kayıtlarından billboardlardaki afişleri yırttığı tespit edilen G.A. D.D. ve M.T.G isimli çocuklar Başbakana hakaret suçundan adliyeye sevk edildi" diyerek şöyle devam etti:
"Bu bağlamda; fotoğrafınızın bulunduğu bir afişin yırtılmasını hakaret olarak mı görüyorsunuz? İleri demokrasi kavramını dilinizden düşürmezken, üç çocuğun yaptığı böylesi bir davranıştan ötürü gözaltına alınıp Başbakana hakaret suçlamasıyla adliyeye sevk edilmesini demokrasinin hangi teamülüyle bağdaştırıyorsunuz?
Çocuk-yetişkin fark etmeden, tüm yurttaşların size sınırsız bir şekilde biat etmesini mi beklemektesiniz? Size yönelik en ufak bir demokratik tepkinin (Buna afişlerinizin yırtılması da dahildir) yargı konusu olmasının, dikta rejimleri dışında herhangi bir örneği bulunmakta mıdır?" (Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Muslim: Türkiye ve İran'dan sözler aldık

SONRAKİ HABER

Elektrik kesintileri yurttaşları canından bezdirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...