19 Mayıs 2011 09:03

RTÜK üyeleri yeniden hakim karşısına çıktı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun ve halen üye olarak görev yapan eski Başkan Zahid Akman’ın da arasında bulunduğu 4’ü eski 8 üst kurul üyesi, haklarında “görevi kötüye kullandıkları” gerekçesiyle verilen mahkumiyet kararının, Yargıtay tarafından bozulmasının ardından bir ke

RTÜK üyeleri yeniden hakim karşısına çıktı
Paylaş

Ankara 21. Asliye Ceza Mahkemesinde yeniden görülmeye başlanan davanın bugünkü duruşmasına, sanıklardan Abdulvahap Darendeli ve Arif Merdol ile avukatları, şikayetçi Cengiz Özdiker ve avukatı katıldı. Darendeli ve Merdol, Yargıtayın bozma kararına uyulmasına karar verilmesini talep etti. Sanık avukatları da bozma kararına uyulmasını istedi.

DAVA AİHM’E GİDİYOR

Özdiker’in Avukatı Nadire Özkaya ise “Bu davanın yargılama sürecinde, iki kez yapılan Parlamento tasarrufu ile hukukun uygulanmasının baskı altına alındığını” dile getirdi. Ulusal yargıda sonuca ulaşma ümitlerinin kalmadığını belirten Özkaya, davayla ilgili olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuruda bulunacaklarını söyledi. Yargıç Musa Yeşil, ara kararında, Yargıtayın bozma kararına uyulmasına karar vererek, duruşmaya devam etti.  

Sanık Abdulvahap Darendeli, öncelikle mahkemenin “görevsizlik” kararı vermesini talep ettiğini belirterek, bu husustan sonra gerekirse savunma yapacağını ifade etti. Sanık Arif Merdol ise “görevsizlik” talebinde bulunarak, öncelikle beraatine, bu olmadığı takdirde lehe olan hususların değerlendirilmesine karar verilmesini istedi. Sanık avukatları da öncelikle “görevsizlik” kararı verilmesini, bu olmadığı takdirde beraata hükmedilmesini talep etti.  

Avukat Özkaya ise “görevsizlik” kararının yerinde olmadığını savunarak, mahkemenin görevli olduğunu ve bu yönde karar verilmesini istediklerini kaydetti. Yargıç Yeşil, görevle ilgili itirazları değerlendirmek üzere dosyanın incelemeye alınmasına karar vererek, duruşmayı erteledi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Hükümetin söylemleri ve eylemleri çelişiyor’

SONRAKİ HABER

'Dilimize 12 saat tahammül edemediniz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...