22 Şubat 2011 21:47

Mazlum Der’den Libya ve Bahreyn halkına destek

MAZLUM Der, Libya Büyükelçiliği önünde Libya ve Bahreyn halkına destek eylemi yaptı. Eylemde konuşan Mazlum Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Arap halkalarının Libya, Bahreyn ve Yemen’de on yıllardır süren karanlığa son verdiğini söyledi.Mazlum Der önceki gün akşam Libya Büyükelçiliği ve Yüksel

Mazlum Der’den Libya ve  Bahreyn halkına destek
Paylaş

MAZLUM Der, Libya Büyükelçiliği önünde Libya ve Bahreyn halkına destek eylemi yaptı. Eylemde konuşan Mazlum Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Arap halkalarının Libya, Bahreyn ve Yemen’de on yıllardır süren karanlığa son verdiğini söyledi.
Mazlum Der önceki gün akşam Libya Büyükelçiliği ve Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde yaptığı eylem ile Libya ve Bahreyn’deki halk isyanlarına destek verdi.  Eylemlerde konuşan Mazlum Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Tunus’ta ve Mısır’da başlayan halk isyanlarının dikta yönetimlerinin iktidardan uzaklaştırılmasıyla sonuçlandığını hatırlatarak, Libya’ya ve Bahreyn’e ulaşan isyan dalgasının on yıllardır süren baskı ve karanlığa son verdiğini söyledi. Kaddafi’nin rejiminin halkı sindirme politikalarının had safhaya ulaştığına dikkat çeken Ünsal, halkın üzerine ateş açan polisin 300’den fazla insanın ölümüne sebep olduğunu ifade etti. “Uluslararası ajanslardan gelen görüntülerde, barışçı ve şiddet dışı gösterileri bastırmak için yapılan müdahalenin insanlık dışı boyutu ve yaşanan vahşet gözler önüne serilmektedir” diyen Ünsal, polisin eylemcilere ateş açmaya devam ettiğini sözlerine ekledi.
Bahreyn’de yaşanan olayların temelinde ise mezhep ayrımcılığının bulunduğuna dikkat çeken Ünsal, burada da bir çok sivilin hayatını kaybettiğini kaydetti. Ünsal “Mazlum Der, Libya ve Bahreyn halklarının baskıcı rejimlerin son bulmasına yönelik gerçekleştirdiği barışçıl protestoları desteklerken, göstericilere yönelik gerçekleşen asker, polis, milis ve iktidar yandaşlarının saldırılarını kınamaktadır” dedi. Ünsal, Libya ve Bahreyn’deki eli kanlı, baskıcı devlet başkanlarının, tarafsız ve bağımsız yargı önüne çıkarılması gerektiğini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş Kürtçe konuştu Meclis TV 1 dakika kesti

SONRAKİ HABER

Anadol Ergin’e sordu: Savcılar intihal mi yaptı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa