08 Ağustos 2013 16:28

YPG’den bayram ateşkesi

Halk Savunma Birlikleri (YPG), Ramazan Bayramı dolayısıyla üç günlük ateşkes ilan etti. YPG, saldırılar karşısında meşru savunma dışında herhangi bir eylem içinde olmayacaklarını bildirdi.YPG Genel Komutanlığı, İslam dünyasının kutsal ayı ramazan ayının başında da mecbur kalmadıkları sürece çatışmalara girmeyecekleri

YPG’den bayram ateşkesi
Paylaş

YPG Genel Komutanlığı, İslam dünyasının kutsal ayı ramazan ayının başında da mecbur kalmadıkları sürece çatışmalara girmeyecekleri yönünde bir açıklama yaptıklarını hatırlattı. Ancak buna rağmen İslam adına hareket ettiklerini iddia eden çeteci grupların bu ay içerisinde ahlak ve vicdandan yoksun saldırılara başladığını belirten YPG, yine ramazan ayı içerisinde tüm dünyanın sessizliği altında sivillere yönelik katliamlar gerçekleştirildiğini ifade etti.

Saldırılar karşısında YPG güçlerinin direndiği ve çetecilerin ağır kayıp verdiği belirtildi.
YPG Ramazan Bayramı’nda üç gün boyunca güçlerinin çatışmalara girmeyeceğini ilan ederken, saldırı olması halinde ise savunma yapacaklarını duyurdu. Açıklamada, YPG Ramazan Bayramı’nı Kürt halkına, Suriye ve tüm İslam alemine kutlarken, her koşul altında halkın kazanımlarını koruyacakları ve direnişlerini sürdüreceklerini bildirdi.

ÇETELER YİNE DE SALDIRDI

El Kaide’ye bağlı çete grupları Ramazan Bayramı’na ve YPG’nin 3 günlük ateşkes ilanına rağmen saldırılarını sürdürdü. El Nusra ve Irak/Şam İslam Devleti Til Xelef’ten Serêkaniyê’ye doğru ilerlemek için saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda YPG’nin savunmasını yapması üzerine çatışma çıktı. 


SINIRA PEŞMERGE

YPG ile el Kaide taraftarı el Nusra arasında şiddetli çatışmalar devam ederken, el Nusra mensuplarının bir çok yerleşim yerinde sivilleri öldürmesi üzerine Irak Federal Kürdistan Bölgesel Hükümeti tepki gösterdi. Suriye sınırında bulunan Simelka Sınır Kapısı bölgesine 8 peşmerge birliği ve tank gönderdiği belirtildi. Peşmerge Bakan Yardımcısı Encer Hacı Osman, Radyo Neva’ya yaptığı açıklamada, birliğe yardıma gitmeleri için emir verilmediğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Katliam Paris’te protesto edildi

SONRAKİ HABER

Mısır alım fiyatı açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...