08 Ağustos 2013 16:22

Yardımlar Rojava’da

ŞENYURT Sınır Kapısı’nda keyfi olarak 8 gün boyunca yaz sıcağında bekletilen Rojava’ya gidecek olan yardım malzemelerinin gece yarısı Dirbesiyê’ye geçişi yapıldı.Rojava halkına ulaştırılmak üzere toplanan ve 1 Ağustos’ta Kızıltepe’de bulunan Şenyurt Sınır Kapısı’na ulaşan acil ihtiyaç malzemeleri y

Yardımlar Rojava’da
Paylaş

ŞENYURT Sınır Kapısı’nda keyfi olarak 8 gün boyunca yaz sıcağında bekletilen Rojava’ya gidecek olan yardım malzemelerinin gece yarısı Dirbesiyê’ye geçişi yapıldı.

Rojava halkına ulaştırılmak üzere toplanan ve 1 Ağustos’ta Kızıltepe’de bulunan Şenyurt Sınır Kapısı’na ulaşan acil ihtiyaç malzemeleri yüklü 15 yardım kamyonu, Kızılay yetkililerine teslim edilmesine ve gerekli tüm resmi işlemlerin de yapılmasına rağmen ancak 8’inci gününde sınır kapısından geçti. Narkotik köpekleri eşliğinde erzakların içini didik didik arayan askerlerin, yoğun kontrolü sonrası Şenyurt ile Dirbesiyê’yi ikiye bölen tren rayları üzerine kum dökülerek araçların geçişi sağlandı. Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, İHD Mardin Şube Yöneticileri, AFAD, Kızılay, Sivil Savunma Ekipleri yanı sıra Şenyurt ve Kızıltepe’den gelen yurttaşlar, sınırdan geçecek yardım kamyonlarını uğurladı. Halkın alkış ve zılgıtlarla yardım kamyonları gönderilirken, konu ile ilgili DİHA’nın servis ettiği haber sonrası Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BDP Milletvekili Pervin Buldan’ı arayarak yardım malzemelerinin geçişinde hükümet engeli olmadığı, Şenyurt Sınır Kapısı’nın Genelkurmay Başkanlığına bağlı olduğu gerekçesiyle iznin verilmediğini söylediği öğrenildi. Rojava halkına giden çocuk mamaları ve ilaçların 45 derece sıcakta bekletildiği için bozulma ihtimalinin olduğu belirtildi. (MardinDİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bayram gününde en acı bekleyiş

SONRAKİ HABER

Katliam Paris’te protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...