19 Mayıs 2011 08:59

‘Hükümetin söylemleri ve eylemleri çelişiyor’

MİLLİYET Gazetesi Yazarı ve Uluslararası Basın Enstitüsü Başkan Yardımcısı Kadri Gürsel, Türkiye’de basın özgürlüğünü konuşmanın artık anlamsız hale geldiğini söyledi. Bilgi Üniversitesinde düzenlenen Medya Günleri çerçevesinde Santral yerleşkesinde gerçekleştirilen Güneydoğu Avru

‘Hükümetin söylemleri ve eylemleri çelişiyor’
Paylaş

MİLLİYET Gazetesi Yazarı ve Uluslararası Basın Enstitüsü Başkan Yardımcısı Kadri Gürsel, Türkiye’de basın özgürlüğünü konuşmanın artık anlamsız hale geldiğini söyledi. Bilgi Üniversitesinde düzenlenen Medya Günleri çerçevesinde Santral yerleşkesinde gerçekleştirilen Güneydoğu Avrupa Medya Örgütü (SEEMO) tarafından düzenlenen Güney, Doğu ve Orta Avrupa’da Basın Özgürlüğü başlıklı toplantıda konuşan Gürsel, hükümetin söylemlerinin eylemleri ile çeliştiğini ifade ederek; gazetecilerin tutuklanmasının, İnternet sansürünün ve en önemlisi otosansürün gazeteciliği öldürdüğünü belirtti. Gürsel, Türkiye’de basına “itaat” psikolojisini aşılamasına ve basının bir çeşit propaganda mekanizması olması için zorlanmasına rağmen “Güllük gülistanlık bir tablo” sergilenmeye çalışıldığı görüşünde.
Toplantının moderatörü, Hürriyet Gazetesi Dış Politika Yazarı Ferai Tınç, Avrupa Birliğinde her şey için bir kural olduğunu ancak basın için hiçbir kuralın olmadığını hatırlatarak Avrupa Birliği için “demokrasinin Mekke’si” benzetmesini yaptı.

HEDEFTE SOSYALİST MEDYA VAR

Center for Independent Journalism (Bağımsız Gazetecilik Merkezi) Üyesi Macar Gazeteci Maté Stiglincz ise, ülkesindeki basın özgürlüğüyle ilgili düzenlemeleri anlattı. Macaristan’ın uluslararası standartları edinmesi gerektiği savunan Stiglincz, medyanın öz düzenleme yapmasını gerektiği görüşünde. Bianet Editörü Erol Önderoğlu, Türkiye’de Yahudi ve Ermeni gazetecilere baskının daha çok olduğunu ifade ederek Hrant Dink suikastini örnek gösterdi. Daha önce de Bianet’e sansür uygulandığını hatırlatan Önderoğlu, siber saldırıların son hedefinin Bianet, BİRGün gazetesi ve sosyalist medya olduğunu söyledi. (HaberVs)

ÖNCEKİ HABER

Kaypakkaya, Karer ve Dörtler anıldı

SONRAKİ HABER

RTÜK üyeleri yeniden hakim karşısına çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...