19 Mayıs 2011 08:50

Cep telefonuyla 5 dakikadan uzun konuşmayın

DOĞUŞ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Sevgi, cep telefonuyla 5 dakikadan fazla konuşmanın zararlı olabileceğini belirtti.Bursa Kent Konseyi tarafından düzenlenen ‘Cep Telefonları, Baz İstasyonları ve Toplumsal Kaygılar’ konulu toplantıya konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Levent Sevgi, konunun 15 yıldır tartışıldığını, he

Cep telefonuyla 5 dakikadan uzun konuşmayın
Paylaş

DOĞUŞ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Sevgi, cep telefonuyla 5 dakikadan fazla konuşmanın zararlı olabileceğini belirtti.

Bursa Kent Konseyi tarafından düzenlenen ‘Cep Telefonları, Baz İstasyonları ve Toplumsal Kaygılar’ konulu toplantıya konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Levent Sevgi, konunun 15 yıldır tartışıldığını, henüz bilinen şeylerin, bilinmeyenlerin yanında çok az kaldığını söyledi.

Sevgi, “Bilgi yoksa şüphe ve risk olmalıdır. Şüphe ve risk varsa insanın korkması gerekir. Korku varsa da temkinli davranmak en iyisidir” dedi.

Bilimin net cevaplar verdiği alanlarda somut öneriler verilebileceğini anlatan Sevgi, şöyle konuştu: “Cep telefonları ve baz istasyonları elektromanyetik kirliliktir. Bir bardak su içerseniz ferahlarsınız ama 20 bardak su içerseniz ölebilirsiniz. Telefonla da ne kadar az konuşursanız, yarın olumsuz bir şey çıktığında o kadar kendinizi koruma altına almış olursunuz. Cep telefonunu kulağa dayayarak 5 dakika boyunca konuşmak kafa sıcaklığını 0.1 derece artırır. 10 dakikada 0.25, 20 dakikada ise 2 derece ve üstünde kafa sıcaklığı artar.”

Hızlı bir şekilde insan hayatında yerini alan cep telefonları hakkında rakamsal bilgiler de veren Sevgi, şu bilgileri verdi: “2010 yılı sonu itibariyle dünyada 4 milyar insan, Türkiye’de 65 milyon insan cep telefonu kullanıyor. Geçen sene 16 milyona Telekom kurumu tarafından IMEI numarası verilmiş. Bunların parasal karşılığı da 2 milyar avrodur. Yani 2 milyar avroyu dışarıda cep telefonu üreten firmalara vermişiz. Bir IPhone 4’ün fiyatı 1800 ile 2 bin 600 TL civarında değişiyor. Bir kilo buğdayın kilosu ise 50-60 kuruş civarındadır. Yani bir IPhone 4 telefon için 4 ton buğday satmanız gerekiyor.” (BURSA)

ÖNCEKİ HABER

Park Otel’e 22 yıl sonra izin çıktı

SONRAKİ HABER

Kaypakkaya, Karer ve Dörtler anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...