08 Ağustos 2013 15:33

Zeynep Kuray’a ABD’den basın ödülü

ABD’de bulunan Ulusal Basın Kulübü, her sene verdiği John Aubuchon basın özgürlüğü ödülüne ANF ve BirGün Gazetesi Muhabiri Zeynep Kuray’ı layık gördü.Kuruluş tarafından Washington’da düzenlenen törende özgür basındaki çalışmaları nedeniyle ödül Kuray’a verili

Zeynep Kuray’a ABD’den basın ödülü
Paylaş

Kuruluş tarafından Washington’da düzenlenen törende özgür basındaki çalışmaları nedeniyle ödül Kuray’a verilirken Kuruluşun Başkanı Angela Greiling Keane, hiçbir gazetecinin sadece basın faaliyeti yaptığı için cezaevine konulamayacağını vurguladı.

KCK basın davasından yargılanan ve bu nedenle hakkına yurt dışına çıkış yasağı konulan Kuray, telefonla kuruluş yetkililerine konuştu. Kuray ödülü cezaevinde halen KCK ve diğer davalar nedeniyle tutuklu bulunan meslektaşları adına kabul ettiğini söyledi.

Washington Post’un İnternet sitesinde konuyla ilgili yayınlanan haberde Kuray’a ödülün verilmesinin Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın medyaya yaklaşımının eleştirilmesinin ardından gelmesine dikkat çekildi.

Haberde ayrıca Türkiye’de haziran ayında Gezi Parkı gösterilerinin başlamasından bu yana 80 kadar gazetecinin işlerinden kovulduğu ya da istifaya zorlandığına dikkat çekildi.
(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Barça gol oldu yağdı

SONRAKİ HABER

‘Çok mutluyum’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...