19 Mayıs 2011 08:19

SES: Gençler ölmesin

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, Başbakanlık önünde yaptıkları eylemle son günlerde artan operasyonların son bulmasını istedi.Beyaz önlükleriyle Başbakanlık C kapısında toplanan SES üyeleri “Çatışmalar son bulsun, gençler ölmesin” sloganları attı. Sağlıkçılara KES

SES: Gençler ölmesin
Paylaş

Beyaz önlükleriyle Başbakanlık C kapısında toplanan SES üyeleri “Çatışmalar son bulsun, gençler ölmesin” sloganları attı. Sağlıkçılara KESK ve bağlı sendikaların merkez yöneticileri de destek verdi. SES Genel Mali Sekreteri Şinasi Dursun, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda milyonlarca gencin bir yandan işsizlik, yoksulluk, güvencesizlik sarmalında boğulurken, diğer yandan ölmek ve öldürmek seçeneğiyle karşı karşıya bırakıldığını söyledi. AKP’nin askeri ve siyasi operasyonlara hız vermesinin yeni bir savaşa zemin hazırladığını kaydeden Dursun, “Oysa Kürt sorununun çözümünün tek yolu daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlüktür. Şiddet ve savaş politikalarında ısrar etnik bir savaşın zeminini her geçen gün güçlendirmektedir” dedi. Dursun, silahların konuştuğu bir ortamda ırkçı histerinin toplumsal felaketlere yol açabileceği uyarısında bulundu.

KESK Genel Sekreteri Kasım Birtek de, bir yandan 19 Mayıs vesilesiyle gençlere övgüler yağdırılırken, diğer yandan gençlerin ölümüne zemin hazırlayacak adımlar atıldığını belirterek, hükümeti “İki yüzlü tutumdan vazgeçmeye” çağırdı. Birtek, “KESK savaşın karşısında mazlumun yanındadır. Ölen polisler de, PKK’liler de halkın, emekçilerin çocuklarıdır. Gelin çözüm bulalım” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İlla din dersi alacak!

SONRAKİ HABER

Süryaniler Lozan'da kazandıkları hakları istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...