07 Ağustos 2013 20:01

MMK Metalurji’de grev yüzde 35 zamma bitti

İSDEMİR’in ardından MMK Metalurji’de de sözleşme imzalandı. İlk defa sözleşme yapılan MMK’da işçi ücretlerine iki yıllık yüzde 35 zam yapıldı.Dörtyol’da kurulu olan MMK Metalurji’de işveren ile Çelik-İş sözleşme imzaladı. Çelik-İş ile işveren arasında süren TİS’te anlaşma &cc

MMK Metalurji’de grev yüzde 35 zamma bitti
Paylaş

Dörtyol’da kurulu olan MMK Metalurji’de işveren ile Çelik-İş sözleşme imzaladı. Çelik-İş ile işveren arasında süren TİS’te anlaşma çıkmayınca 19 Temmuz’da greve çıkılmıştı. Grevin 19. Gününde Çelik-İş ile MMK arasında süren görüşmeler sonrasında anlaşma sağlandı. Anlaşmaya göre işçiler iki yıl için sosyal haklar ve ikramiye dahil yüzde 35 ücret zammı alacak. İşyerinde aynı işi yapan işçiler arasındaki ücret adaletsizliğini ortadan kaldırmaya yönelik kademe sistemi de kabul edildi. Ayrıca greve katılan işçilere bayram sonu ödenmek koşulu ile bir defaya mahsus 750 TL ödenecek.
Sözleşmeyi gazetemize değerlendiren Çelik-İş Genel Mali Sekreteri Bayram Altun, ilk defa sözleşme yaptıkları MMK’de imzalanan sözleşmenin önemli olduğunu belirtti.

Sancılı bir sürecin ardından MMK’de örgütlenmelerini bitirdiklerini ifade eden Altun, işçiler arasındaki ücret adaletsizliğini kaldırmaya yönelik kademe sisteminin kabul edilmesinin önemli olduğuna dikkat çekti. Sözleşme imzalamak için MMK şirketinin tüm fabrikalarının Genel Müdürü Dobrovski’nin Türkiye’ye geldiğini aktaran Altun, bundan sonra yapacakları sözleşmeler için iyi bir aşama kaydettiklerini söyledi. Yaklaşık 20 gün grevde olan işçilerin kayıplarını gidermek için greve katılan işçilere bayram sonu 750 TL ödeneceğini dile getiren Altun, işçilerin grev boyunca yaşadıkları kayıpları bir nebze olsun azalttıklarını söyledi. Görüştüğümüz işçiler sözleşmeden memnun olduklarını belirttiler.
(DörtyolEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tatsız tuzsuz bayram

SONRAKİ HABER

Memurların TİS’inde sürpriz anlaşma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...