07 Ağustos 2013 18:40

Başarısı var desteği yok

SAMSUN’un Terme ilçesinde yaşayan Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonu Ali Çakır, Türkiye Bisiklet Federasyonu yarış takviminde yer alan Edirne’deki uluslararası federasyon yarışına katılmak için sponsor arıyor.Mayıs ayında Manisa’da gerçekleşen Spil Tırmana Dağ Bisikleti Yarışması’nda Samsun’u temsil eden bis

Başarısı var desteği yok
Paylaş

Mayıs ayında Manisa’da gerçekleşen Spil Tırmana Dağ Bisikleti Yarışması’nda Samsun’u temsil eden bisikletçi Ali Çakır, 80’e yakın sporcunun katıldığı yarışmanın en heyecanlı kategorilerinden Master A 30 yaş üstünde Türkiye şampiyonu oldu. İlçesine altın madalya kazandıran sporcu, şimdi de Edirne’de 18 Ağustos’ta yapılacakken ertelenen uluslararası federasyon yarışına hazırlanıyor. Bugüne kadar 18 madalya ve 8 kupa kazanan başarılı bisikletçi Çakır, bu yarışa katılabilmek için sponsor aradığını belirti.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Terme ziyareti sırasında ayaküstü görüşen bisiklet sporcusu Ali Çakır, Bakan Kılıç’tan Edirne’deki yarışa katılmak için destek istediğini söyledi. Çakır, “Sayın Bakan’ımızla görüştüm. Sponsorluk konusunda bir şey söylemedi ama destek vereceğini biliyorum. Terme Kaymakamlığı ile belediye yetkililerimiz, bana sponsor bulacaklarını beyan etti. Şu an hazırlıklarımızı sürdürüyorum. Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, benim için dağ bisikleti getirtmiş. Hafta içi almaya gideceğim. İlgili kamu kurum ve kuruluşlarından şampiyonalara katılmak için destek istiyorum. Destek olursa bir sporcu olarak ülkemize, bölgemize ve ilimize daha büyük başarılar kazandıracağım” şeklinde konuştu.
Bisiklet sporunun Karadeniz Bölgesi’nde yaygınlaşmasını temenni eden Ali Çakır, gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı yol yarışlarına katılacağını açıkladı. Bisiklet sporunun pahalı bir branş olduğunu hatırlatan Çakır, “Bisiklet sporunu çok seviyorum. Başarılı da bir sporcuyum ve bunu da kazandığım madalya ve kupalarımla gösteriyorum. Hedefim daha büyük organizasyonlarda, olimpiyatlarda dereceler elde etmek. Bunun için maddi ve manevi desteğe ihtiyacım var. Ama ne olursa olsun sonuna kadar yarışmakta kararlıyım. Bisiklet sporunu ilçemize sevdireceğim” dedi.
Türkiye Bisiklet Federasyonu yarış takviminde yer alan ve 17-18 Ağustos tarihleri arasında yapılması öngörülen Edirne’deki dağ bisikleti yarışları, Edirne Valiliğinden gelen talep doğrultusunda ileri bir tarihe ertelenmişti.(Samsun/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

U21 Ercan’a emanet

SONRAKİ HABER

Gana hazırlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...