19 Mayıs 2011 08:13

Denizli'de Kürt öğrencilere bıçaklı saldırı

Denizli Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ) okuyan Kürt öğrenciler Şiyar T. ve Rojhat K., ülkücü oldukları belirtilen 4 kişi tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Kollarından bıçak darbeleriyle yaralanan öğrenciler, suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.Alınan bilgilere göre, Şiyar T. ile Rojhat K., gece

Denizli'de Kürt öğrencilere bıçaklı saldırı
Paylaş

Denizli Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ) okuyan Kürt öğrenciler Şiyar T. ve Rojhat K., ülkücü oldukları belirtilen 4 kişi tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Kollarından bıçak darbeleriyle yaralanan öğrenciler, suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Alınan bilgilere göre, Şiyar T. ile Rojhat K., gece saat 02.00 sıralarında Tokat Caddesi'nden yürüyerek evlerine giderken, ülkücü oldukları belirtilen 4 kişilik bir grubun bıçaklı saldırısına uğradı. Olayda 2 Kürt öğrenci kollarından aldığı bıçak darbeleriyle yaralanırken, saldırganların orada bulunan bir apartmana kaçtığı belirtildi. Saldırganların ellerinde silah da bulunduğu, ancak bunu kullanmadıkları kaydedildi.

Saldırının ardından yaklaşık 300 kadar Kürt öğrenci, olay yerine geldi. Saldırganların sığındığı bina önünde bekleyen Kürt öğrenciler, o sırada bina önüne gelen polislere görevlerini yapmadığı yönünde tepki gösterdi. Kısa süre sonra çevik kuvvet polislerinin de olay yerine gelmesinin ardından öğrencilerin saldırganların saklandığı binaya girmek istedi. Bunun üzerine polisler öğrencileri engelledi.

Sabah saatlerine kadar olay yerinde bekleyen öğrenciler, polise tepki gösterirken, yaralı iki öğrenci de PAÜ Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Olayın ardından polis şüpheli saldırgan olduğu gerekçesiyle bir kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelinin ise serbest bırakıldığı bildirildi. (DENİZLİ)

ÖNCEKİ HABER

Önder: Köprüden önceki son virajdayız

SONRAKİ HABER

İlla din dersi alacak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...