19 Mayıs 2011 08:03

Önder: Köprüden önceki son virajdayız

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku İstanbul 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder, Mimar Sinan Üniversitesi öğrencileri tarafından düzenlenen söyleşiye katıldı. “Köprüden önceki son virajda olduklarını” belirten Önder, Blok adayları olarak Mecliste Kürtlerin ve sosyalistlerin

Önder: Köprüden önceki son virajdayız
Paylaş

AKP’nin Kürt sorununun çözümü için yaptığı açılımlara da değinen Önder, “AKP’nin başlattığı Kürt açılımı, gele gele Türk açılımına dönüştü. Kürt açılımı, inkar, sorunu görmezlikten gelme, bölme, ayrıştırma ve düşmanlaştırma projesine dönüştü” dedi. Önder, “Newrozdan sonra devam eden operasyonlar furyası ve tutuklamalarla Kürtlerin ve sosyalistlerin kurduğu ittifakın beli kırılmaya çalışıyor. Askeri operasyonlar bütün ateşkeslere rağmen devam etti. En son Türkiye’deki bütün kesimlerin tanık olduğu YSK vetosu da bu bloğa vurulmak istenen bir darbeydi. Ve bu topraklarda yıllarca benzer yöntemlerle Kürtlerin ve sosyalistlerin Meclise girmesi engellendi. Bu tür engellemeler bir ilk değildi. Ama buna karşı halkı gösterdiği tepki bir ilkti. Türkiye’de halk alınan bu hukuksal karara tepkisini ilk defa bu kadar güçlü bir şekilde ortaya koydu ve bize engel olmaya çalışanlara geri adım attırdı” şeklinde konuştu.
 

HEDEFİMİZ MECLİSİ BİR MEVZİİYE DÖNÜŞTÜRMEK

Söyleşinin soru-cevap bölümünde bir öğrencinin “Bu kadar tutuklamalar ve operasyonlara karşı seçimlere girmemek gibi kararınız olabilir mi?​” şeklindeki sorusuna Önder, “Son ana kadar bizim Blok olarak hedefimiz Meclisi bir mevziiye dönüştürmek ve bundan da geri adım atmayacağız, ne pahasına olursa olsun seçimlere gireceğiz. Son dönemlerde artan baskılar bizi bilemekte ve güçlendirmekte. Yüzde 10 barajını kıracağız ve Mecliste Kürtlerin ve sosyalistlerin sözcüsü olacağız” sözleri ile cevap verdi.

Blok olarak bütün baskılara rağmen güçlenerek mücadelelerine devam edeceklerini belirten Önder, “Bütün mücadelelerde güçlenme oldukça baskılar da artar. Ama baskılar ne kadar artarsa artsın kazanan yine örgütlü mücadele gösterenlerdir. Bu topraklarda yıllarca halklar en örgütlü şekilde mücadeleler verdi. Biz de şu anda halklar olarak köprüden önceki son virajdayız” dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

‘Hükümet seçime kan bulaştırdı’

SONRAKİ HABER

Denizli'de Kürt öğrencilere bıçaklı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...