07 Ağustos 2013 18:15

Demiryolcuya Gezi soruşturması

TCDD yönetimi, Gezi Parkı eylemleri sırasında KESK’in çağrısıyla greve çıkan demiryolculara soruşturma açtı. Soruşturmada çalışanlara “Gezi Parkı eylemlerine niye destek verdiniz?” diye soruldu. KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası’na (BTS) göre, TCDD yönetimi yetkisini aş

Demiryolcuya  Gezi soruşturması
Paylaş

TCDD yönetimi, Gezi Parkı eylemleri sırasında KESK’in çağrısıyla greve çıkan demiryolculara soruşturma açtı. Soruşturmada çalışanlara “Gezi Parkı eylemlerine niye destek verdiniz?​” diye soruldu. KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası’na (BTS) göre, TCDD yönetimi yetkisini aşarak, kendini yargı yerine koyuyor.  Kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldırma çabalarına karşı KESK, 5 Haziran günü greve çıkma kararı almış, Gezi Parkı’na yapılan müdahalenin ardından grev bir gün erken başlatılmıştı. Artan polis şiddeti karşısında KESK üyeleri, 17 Haziran’da bir kez daha greve çıkmıştı. Hükümet kanadından “grevin yasa dışı olduğu” yönünde yapılan açıklamalara rağmen kamu emekçileri 4-5 ve 17 Haziran’da greve çıkmıştı.
TCDD yönetimi, KESK’in çağrısıyla greve çıkan BTS üyesi demiryolu çalışanlarına greve katıldıkları için soruşturma başlattı.

‘HUKUKSUZLUKTAN VAZGEÇİN’

Konuyu değerlendiren BTS Genel Başkanı Nazım Karakurt, sendikaya üye olma ve sendika etkinliklerine katılmanın hem Anayasa, hem de yasalarla korunduğuna dikkat çekti. Grev hakkının da Türkiye’nin imzaladığı uluslararası sözleşmelerle garanti altına alındığına vurgu yapan Karakurt, buna rağmen üyelerine greve çıktıkları için daha önce defalarca soruşturma açıldığını hatırlattı. Söz konusu soruşturmada yer alan “Gezi Parkı eylemlerine neden destek oldunuz” sorusunun TCDD’yi ilgilendirmeyip, yargının alanı olduğunu belirten Karakurt, “Yargının alanında olan bir konuda kurumun işlem yapması çalışanların psikolojik baskı altına alınmasından başka bir şey değildir. Soruşturmanın içeriğinin değiştirilmesi için TCDD Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı ile temasa geçtik ve bu yanlış soruşturmanın yeniden değerlendirilerek, soruşturmada Gezi Parkı’na yönelik soruların sorulmamasını, bunun hukuk dışı olduğu belirtmiştir. Bu tutumun sürdürülmesi durumunda, sendikamız ve konfederasyonumuzun hukuk sürecini başlatacağını belirterek TCDD yönetimini bir an önce başladığı bu hukuksuz davranıştan vazgeçmeye çağırıyoruz” dedi. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşten çıkarılan BEDAŞ işçisi öldü

SONRAKİ HABER

Acı gerçek...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...