19 Mayıs 2011 07:52

‘Hükümet seçime kan bulaştırdı’

Ankara’da emek ve demokrasi güçleri, askeri operasyonların arttırılarak, bir ay içerisinde 39 Kürt gencinin öldürülmesini, AKP İl Binası önüne yürüyerek protesto etti. KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İbrahim Kara, “Seçimlere kan bulaştı” diyerek Kürtlerin seçim hakk

‘Hükümet seçime kan bulaştırdı’
Paylaş

Ankara’da emek ve demokrasi güçleri, askeri operasyonların arttırılarak, bir ay içerisinde 39 Kürt gencinin öldürülmesini, AKP İl Binası önüne yürüyerek protesto etti. KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İbrahim Kara, “Seçimlere kan bulaştı” diyerek Kürtlerin seçim hakkını kullanmak istediğinde bile canından edildiğini vurguladı.

Aralarında KESK ve KESK’e bağlı sendikalar, TMMOB ve bağlı odalar, EMEP, ÖDP, SDP, TKP gibi siyasi partilerin bulunduğu emek ve demokrasi güçleri dün Yüksel Caddesi’nde bir araya gelerek, sloganlar ve alkışlarla AKP İl Binası önüne yürüdü. Askeri operasyonların durmasını isteyen emek ve demokrasi güçleri, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Savaşa teslim olmayacağız”, “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek” sloganları attı.

‘OPERASYONLAR DERHAL DURDURULSUN’

KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İbrahim Kara burada yaptığı açıklamada,  operasyonların derhal durdurulmasını istedi. Kara, “Uzun zamandır Kürt hareketinin eylemsizlik kararının sonucu olarak kan dökülmezken, AKP Kürtlerin siyasal taleplerini yükseltmesini bahane ederek ve askeri operasyonları arttırarak yeniden kan dökülmesine sebep olmuş, bir ay içerisinde 39 Kürt genci öldürülmüştür” dedi. Bu durumun aynı zamanda barışçıl ve demokratik çözüm seçeneklerinin de öldürülmesi anlamına geldiğini ifade eden Kara, “seçimlere kan bulaştı” dedi. “Bir savaş ve düşmanlık politikası olarak işleyen AKP’nin seçim politikası derhal sonlanmalıdır” diyen Kara, “askeri operasyonların ve KCK tutuklamalarının durdurulmasını ve tutuklananların serbest bırakılmasını” istediklerini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Felsefe öğretmenleri sokağa çıkıyor

SONRAKİ HABER

Önder: Köprüden önceki son virajdayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...