07 Ağustos 2013 17:49

AKP’den hazine yardımı oyunu!

ANAYASA Yazım Komisyonu geçtiğimiz günlerde hazine yardımlarına ilişkin maddeyi ele alarak, yüzde 7 olan barajı yüzde 1’e indirdi. Buna karşın siyasi partilerin yüzde 1 oy almasının yanında seçimlere parti olarak girmesi gerekiyor. Seçimlere yüzde 10 barajından dolayı parti olarak giremeyen BDP, düzenlemenin bu hali ile ge&cc

AKP’den hazine yardımı oyunu!
Paylaş
Alper Atalay

ANAYASA Yazım Komisyonu geçtiğimiz günlerde hazine yardımlarına ilişkin maddeyi ele alarak, yüzde 7 olan barajı yüzde 1’e indirdi. Buna karşın siyasi partilerin yüzde 1 oy almasının yanında seçimlere parti olarak girmesi gerekiyor. Seçimlere yüzde 10 barajından dolayı parti olarak giremeyen BDP, düzenlemenin bu hali ile geçmesi durumunda seçime parti olarak girmezse yardımlardan yararlanamayacak.

BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Meral Danış Beştaş ise seçim barajı ve hazine yardımı konusunun birlikte ele alınması gerektiğini söyledi. Beştaş, baraj meselesi ve hazine yardımı konusunun anayasal bir sorun olmadığını ve bu iki konunun kendilerinin yol temizliği adı altında önerdiği değişikliklerin başında yer aldığını belirtti.
Hazine yardımlarının anayasal bir konu olmadığı için anayasal değişikliğe de gerek olmadığına işaret ederek,  “Tek başına bir hazine yardımı talepleri karşılamıyor. Biz seçim barajının temsilde adaleti yok ettiğini ortadan kaldırdığını ve demokratik bir yanı olmadığını bir çok defa dile getirdik. İktidar partisi bunu düşünmediğini söylüyor. Bu da demokratikleşmede samimiyetlerinin olmadığını ortaya koyuyor” dedi. Beştaş, seçim barajının zorunlu bir değişiklik olduğunu ancak AKP’nin bunu başkanlık sistemi ile şantaj aracı olarak kullanmak istediğini vurguladı. (AnkaraDİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bir devam kitabı: Dönüş

SONRAKİ HABER

Savaş müzesine ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...