07 Ağustos 2013 17:06

Bayramda yollara dikkat

RAMAZAN Bayramı’nı karşılamaya hazırlanan Türkiye’de özellikle şehirlerarası yollardaki tedbirler artırılıyor, bayramın rahat bir şekilde geçirilmesi için de başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere tüm şehirlerde güvenlik önlemleri alınıyor.Bayramın 1. günü yurdun kuzey kesimlerinin parçalı ve &c

Bayramda yollara dikkat
Paylaş

Bayramın 1. günü yurdun kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Artvin, Kars ve Ardahan ile Kastamonu’nun kıyı ilçelerinin yerel sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği bekleniyor.
Ankara’da bayramla ilgili önlemler alındı. Arife gününden itibaren yoğunluk yaşanması beklenen mezarlıklar, AŞTİ ve ana arterler ile alışveriş mekanlarında zabıta kontrol ve denetimleri artırılacak. Ankaralılar her bayramda olduğu gibi bu yıl da üç gün boyunca, 8 Ağustos Perşembe, 9 Ağustos Cuma ve 10 Ağustos Cumartesi günleri belediye otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek.

İSTANBUL’DA ULAŞIM YÜZDE 50 İNDİRİMLİ

İstanbullular, 3 gün sürecek Ramazan Bayramı boyunca ulaşımdan yüzde 50 indirimli faydalanacak. İETT otobüsleri, metrobüs, metro, tramvay, Taksim-Kabataş füniküleri ve şehir hatları vapurları ile birlikte ayrıca, İstanbul Otobüs AŞ ve özel halk otobüsleri de yüzde 50 indirimli hizmet verecek. İETT, arife ve bayram günlerinde artacak yolcu yoğunluğuna paralel olarak otobüs sefer sayısını artıracak ve hizmetlerin aksamaması, normal ve ek seferlerin düzenli olarak yapılması için gereken bütün tedbirleri de alacak.

OTOYOLLAR ÜCRETSİZ

Bayram süresince otoyol ve boğaz köprülerinden geçişler de ücretsiz olacak. Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla, 7 Ağustos Çarşamba günü saat 00.00’dan başlayarak 12 Ağustos 2013 Pazartesi günü saat 07.00’ye kadar otoyollar ve boğaz köprülerinden yararlananlardan ücret alınmayacak.

DİĞER HAZIRLIKLAR

Türkiye genelinde zabıta yetkilileri alışveriş mekanlarında kontrol ve denetimleri arttıracak. Bayramda ziyaretlerin sıklaştığı mezarlıkları vatandaşların rahat bir şekilde ziyaret edebilmeleri için gerekli önlemler alınacak. Ayrıca son aylarda Türkiye genelinde sık sık yaşanan orman yangınlarına karşı da yetkililer vatandaşlar uyarıyor. Havaların sıcak geçeceği bayram süresince piknik alanlarına akın etmesi beklenen vatandaşlardan orman yangınlarına sebep olmamaları için yaktıkları ateşleri söndürdüklerinden emin olmadan piknik alanını terk etmemeleri istendi. Yetkililer vatandaşlara ayrıca büyük-küçük herkesin göletlerden ve baraj göllerinden uzak durmaları gerektiği uyarısında da bulundu.

GÖKÇEADA FERİBOTU İÇİN UZUN KUYRUK

Bayram tatilini Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde geçirmek isteyenler, feribot iskelesinde sabah saatlerinden itibaren kilometrelerce kuyruk oluşturdu. Ramazan Bayramı tatili sebebiyle Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Çanakkale’de de yollarda araba yoğunluğu yaşanıyor. Gökçeada’ya giden tatilciler, Kabatepe Limanı’nı sıkıştırdı. Yoğunluk sebebiyle limandan Anzak Koyu’na doğru 5 kilometre civarında araba kuyruğu oluştu. Altı saat kuyrukta bekleyen vatandaşlar, üç saat daha bekleyeceklerini söyledi.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eşitsizliklerin kalktığı bayramlar dileğiyle...

SONRAKİ HABER

Binlerce balık öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...