19 Mayıs 2011 06:36

Antep'te binler Haki Karer'i andı

Gaziantep’te Haki Karer’in ölüm yıldönümü nedeniyle Şahinbey BDP ilçe binası önünde bir araya gelen binlerce kişi, Karer’in vurulduğu yere yürüyüş düzenleyerek karanfiller bıraktı.Aralarında Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Antep Milletvekili Adayı Akın Birdal, BDP, SDP, EDP, EMEP, So

Antep'te binler Haki Karer'i andı
Paylaş

Aralarında Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Antep Milletvekili Adayı Akın Birdal, BDP, SDP, EDP, EMEP, Sosyalist Gelecek Yeniden Parti Girişimi yöneticilerinin de olduğu kitle, Karer’in vurulduğu Cengiz Topel Caddesi’ne yürüdü.

Uludere’de 10 HPG’linin yaşamını yitirdiği askeri operasyonun lanetlendiği yürüyüşte, yaşamını yitiren HPG’lilerin fotoğrafları da taşındı. Karer’in vurulduğu yere varan on bini aşkın kişiye hitap eden Birdal, “Burası 34 yıl önce Haki Karer'in katledildiği yer. Karer ve Kemal Pir, Türk ve Kürt halklarının kardeşliğinin sembolüdür. Bugün onları burada anıyoruz halkımız yapılan katliamları unutmaz, bu halkı görsünler şimdi” dedi. Konuşmadan sonra Karer’in vurulduğu yere karanfiller bırakıldı. Kitle tekrar BDP İlçe binasına kadar yürüdü. Gaziantep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kerkük'te patlama: 25 ölü 79 yaralı

SONRAKİ HABER

Küçük Sakine 14 gündür yaşam savaşı veriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa