07 Ağustos 2013 15:40

Obama’nın hayal kırıklığı

ABD Başkanı Barack Obama, ABD’ye ait gizli bilgileri ifşa eden eski CIA ve NSA çalışanı Edward Snowden’a Rusya tarafından sığınma verilmesi dolayısıyla hayal kırıklığına uğradığını söyledi.Obama NBC televizyonunda yayınlanan 'The Tonight Show' adlı programda Jay Leno’nun konuğu oldu. ABD Ulusal Güvenlik Dairesi’ne ait

Obama’nın hayal kırıklığı
Paylaş

ABD Başkanı Barack Obama, ABD’ye ait gizli bilgileri ifşa eden eski CIA ve NSA çalışanı Edward Snowden’a Rusya tarafından sığınma verilmesi dolayısıyla hayal kırıklığına uğradığını söyledi.
Obama NBC televizyonunda yayınlanan 'The Tonight Show' adlı programda Jay Leno’nun konuğu oldu. ABD Ulusal Güvenlik Dairesi’ne ait internet ve telefon izleme programları hakkında konuşan Obama, ABD’nin casusluk programı değil, “terörist” saldırılar ile bağlantısı olabilecek telefon numaralarını ve e-posta adreslerini takip eden bir mekanizmaya sahip olduğunu iddia etti.

Rusya ile yaşanan Snowden’a sığınma hakkı vermesi konusunda ise hayal kırıklığına uğradığını ifade eden Obama, “Onlarla suçluların iade edilmesi konusunda özel bir anlaşmaya sahip olmamamıza rağmen geleneksel olarak eğer kanunlara aykırı hareket eden kişiler veya kanunlara aykırı hareket ettiği iddia edilen kişiler varsa buna saygı göstermeye çalışıyoruz. Bunu değerlendiriyoruz ve onlarla birlikte hareket etmeye çalışıyoruz. Onlar bunu bizimle yapmadı” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Şam’da bombalı saldırılar: 24 ölü

SONRAKİ HABER

Mısır’da uzlaşma yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...