07 Ağustos 2013 15:13

Her zaman her yerde çapulcuyuz

Geleneksel Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) gençlik yaz kampı bu sene Berlin’de gerçekleşti. Almanya’nın dört bir yanından gelen gençlerin kendi renklerini yansıttığı bu kampın şiarı ise ‘Çapulcular Kampı’. Kampta yaşadıklarımıza bakılırsa, Gezi Parkı’nda başlayıp ülkenin dört bi

Her zaman her yerde çapulcuyuz
Paylaş
Mutlu Coşar

Kampta yapılan birçok panel ve söyleşide işçi-işsiz, öğrenci gençliğin sorunları, sıkıntıları ve çözüm yolları tartışıldı. Kampın en yoğun katılımlı geçen panellerinden biri de ‘Türkiye’de ki Gezi Parkı süreci’ idi. Türkiye’deki isyanı merakla dinleyen katılımcılar, kendi bölgelerinde neler yapabileceklerini de tartıştılar. Türkiye’deki isyanın mihenk taşlarından biri olan gençliğin sıkıntıları ile Almanya gençliğinin sıkıntılarının ortak olduğunu gördük.

HER YER İSYANA GEBE

Burjuvazinin yönettiği bütün ülkelerde gençliğin geleceksizleştirildiğini, enerjisinin sömürüldüğünü, yozlaştırılmaya çalışıldığını gördük. Türkiye’de başlayan halk isyanından, Almanya’da yaşayan insanların nasıl bir sonuç çıkarması gerektiği üzerine uzun sohbetlerimiz oldu.

Baskının ve sömürünün olduğu her yerin isyana gebe olduğunu biliyoruz. Bu nedenle isyanın Almanya için de çok uzak bir şey olmadığı sonucuna vardık. Özgürlük, eşitlik ve kardeşlik mücadelesinde birlikte hareket etmenin öneminden birçok kez bahsettik. Gençlik kampına katılanların birçoğu, Türkiye halklarıyla dayanışma eylemlerini süreç içerisinde gerçekleştirmişlerdi.

ONLAR DA BURADA ANLATACAK

Kampın şiarıyla birlikte hem Türkiye halklarıyla dayanışmasını gösteren hem de kendi hükümetine Gezi eylemcileriyle taleplerini ortaklaştıran DİDF gençlik yaz kampı katılımcıları; kendileri için de ‘Özgürlük, eşitlik ve kardeşlik” istiyorlar. Bunun için mücadele edeceklerini söylüyorlar. Kampın içerisindeki ‘Her yer Taksim her yer direniş’ pankartı, direnişin örgütlenmesi için enternasyonal bir önem taşımaktadır.

Bu sene 11.’sini İzmir Dikili Sotes’te düzenleyeceğimiz Gençlik Yaz Kampı buluşmasına da katılmayı planlayan katılımcılar şimdiden çok heyecanlılar. Tıpkı bizler gibi. Bizler gençler olarak dillerimiz, kültürlerimiz farklı olsa dahi, sorunlarımız ve mücadelemiz ortak. Mücadelemizi birçok kez selamladılar. Bizler de DİDF gençliğinin, iş, ekmek, özgürlük mücadelesini buradan selamlıyoruz.


 AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE

Alman hükümetinin bu süreçte, Erdoğan’ı eleştirir gibi görünen mesajlar göndermesini DİDF gibi bizler de samimi bulmuyoruz. Kendi ülkesindeki bütün demokratik hareketleri polis şiddetiyle bastıran bir hükümetin, bu tarz mesajlar göndermesinin tek nedeni, kendi halkının gözünü boyamak istemesi ve dönemsel çıkar ilişkileridir. Almanya’da, kısa zaman önce yapılacak tren yolu projesi üzerine patlayan eylemlerde polisin ve hükümetin gösterdiği tutum; Gezi Parkı eylemlerinde polisin aldığı tutumdan aşağı kalır değildi.

ÖNCEKİ HABER

Direnmek paha biçilemez

SONRAKİ HABER

Gerçekten yaz okulu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...