07 Ağustos 2013 15:07

Pastacı bakan

Son zamanlarda ülkenin haline bakınca kör bir kuyuya bakar gibi oluyorum. Elbette biz gençler umutsuz değiliz fakat görünen köy kılavuz istemiyor ne yazık ki…Aylar önce bir olay patlak verdi hatırlarsanız. Bakanın biri çıkıp fen fakültelerinin kapatılacağını, fizikçi yerine pastacı yetiştirilmesi gerektiğini s&o

Pastacı bakan
Paylaş
Sedef Aslan

Aylar önce bir olay patlak verdi hatırlarsanız. Bakanın biri çıkıp fen fakültelerinin kapatılacağını, fizikçi yerine pastacı yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

SÖYLEYEN BAKAN OLUNCA

Bunu beş yaşındaki bir çocuk söylese elbette gülersiniz. Ya söyleyen bir bakansa? Size de gülünç gelmiyor mu? Bakanın okuyup o koltuğa oturduğunu düşünmek… Koltukta torpil var anlaşılan…

Bu konu canımızı çok sıkmıştı. Ben de fen fakültesinde okuyorum ve ortada bizlere yapılan bir haksızlık var. Bakana söylemek istediğim birkaç cümle var. Aslında bir topluluğun sözcülüğünü yapıyorum!

BİRÇOK BÖLÜM ANLAMSIZ KALIR

Sevgili bakan:

Bir üniversitenin kalbi ve özü fen-edebiyat fakültesidir.

Fen fakültesi olmadan diğer bölümlerin anlamsız kalacağını bilmenizi isteriz. Örneğintıp, mühendislik gibi.

Bilim, üniversite ile gelişir. Üniversitenin bilim kapısı fen fakültesidir.

Pastacı olunmakla bu ülke aydınlık bir geleceğe ulaşmaz. Pasta yapan insanlarımıza saygım sonsuz. Fakat bu onlara da yapılan bir hakarettir.

ÇÖZÜM KAPATMAKTA DEĞİL...

Sevgili bakan:

Yapacağınız tek işlem fen-edebiyat fakültelerine kontenjan sınırı getirmek, koyun misali binlerce öğrenci almak yerine sınırlı sayıda öğrenci almak, ülkede fen-edebiyat fakültelerinin önemini topluma aksettirmek.

Barajı geçen, geçemeyen, puanı iyi olan, olmayan herkes fen-edebiyat fakültesine girebiliyor. Yanlış! Böyle olduğu sürece işsiz ve boşta kalan binlerce üniversiteli genç oluyor. Bir keresinde hocamız bir şey söylemişti: “Sizin hakkınızı yiyorlar. Sessiz kalmayın. Siz sustukça onlar hastanelere, fabrikalara biyolog almak yerine kendi akrabalarını alacaklar. Bir olun, sesinizi duyurun!”

SADECE BAKMAKLA YETİNİYOR

Biz koyun değil bilim insanı olmak istiyoruz. Fakat bu yönetim ülkenin başında olduğu sürece koyun yolunda ilerlemekten başka yapabileceğimiz bir şey olmayacak. Şimdi de açık öğretimden biyoloji bölümünün okunabileceğini öne sürüyorlar. Şaka gibi!

O zihniyetteki, okumuş fakat cahil kalan insanların fen fakültelerine gelerek en azından tek bir derse girmelerini istiyorum. Biyoloji bölümü açıktan okunacak bir bölüm değildir!

Pastacı zihniyetindeki bakanlar, olaylara sadece bakmakla yetiniyorlar anlaşılan. Biz sessimizi duyurabiliriz. Gerekli yerlere imzanızı atarak tepkinizi dile getirebilirsiniz.

Ha ne kadar umursanırız orası meçhul!..

Bilimin aydınlatacağı bir ülke olmak dileğiyle…

ÖNCEKİ HABER

Kamptan sonra da bekliyoruz!

SONRAKİ HABER

Direnmek paha biçilemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...