19 Mayıs 2011 05:05

Kupa Porto'nun

UEFA Avrupa Ligi’nde kupanın sahibi olabilmek için iki Portekiz takımı; Porto ve Braga, Dublin’deki Aviva Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.Karşılaşmadan önce otoriteler kesin bir şekilde Porto'yu favori gösteriyordu. Portekiz Ligi’ni rakibinin 38 puan önünde şampiyon olarak kapatan takım rüya gibi bir sezon yaşıyor

Kupa Porto'nun
Paylaş


Karşılaşmadan önce otoriteler kesin bir şekilde Porto'yu favori gösteriyordu. Portekiz Ligi’ni rakibinin 38 puan önünde şampiyon olarak kapatan takım rüya gibi bir sezon yaşıyordu.

Ancak karşılaşmanın ilk düdüğünün çaldığı andan itibaren işlerin çok kolay geçmeyeceği anlaşıldı.

Oldukça temposuz geçen devrede ilk pozisyonu Braga buldu. 5. dakikada Custodio sağ çaprazdan ceza sahasına girdi. Bomboş pozisyonda sert vuruşu yan ağlarda kaldı. Sonraki 39 dakika boyunca Porto rakip yarı sahada pozisyon bulmaya çalışsa da Braga çok dirençliydi.

Fakat 44. dakikada Avrupa Ligi’nin kralı Falcao çıktı sahneye. Guarin’in harika ortasında bir anda kendini unutturdu Kolombiyalı. Hakan Şükür’ün Bologna’ya attığı o efsane golün bir benzerini attı ve kupadaki 17. golüne ulaştı: 1-0.

İkinci devreye iki değişiklik ile başlayan Braga oyuna yeni giren Mossoro ile 46. dakikada harika bir pozisyon yakaladı. Mossoro kaleciyle karşı karşıya kaldı bir anda. Etrafında kimseler yoktu. Ancak topu Helton'a nişanladı.

Devrenin ilk beş dakikasından sonra Porto yine topa hükmetmeye başladı. Ama aynı ilk yarıda olduğu pozisyonları çok sınırlı sayıdaydı.

Karşılaşmanın sonlarına Braga gereken riskleri fazlasıyla aldı ama direnme sırası bu sefer Porto'daydı. Rakibine tek pozisyon bile vermeyen Porto 1-0'lık skorla UEFA Avrupa Ligi'nin 2010-2011 sezonu şampiyonu oldu.

Portekiz temsilcisi sekiz yıl aradan sonra Kupa 2'de zafere ulaştı. 2003 yılında o zamanki adıyla UEFA Kupası'nı kazanan takım bir yıl sonra da Şampiyonlar Ligi'nin zirvesine çıkmıştı. (EUROSPORT)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen: Okula ateş açıldı, neden inceleme başlatılmıyor?

SONRAKİ HABER

Gazi mahallesinde yürüyüşe müdahale

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...