06 Ağustos 2013 17:50

ABD ve İngiltere: Yemen’i derhal terk edin!

ABD, güvenlik tehditleri nedeniyle Yemen’deki tüm vatandaşlarına ve acil görevi olmayan tüm diplomatik personeline “derhal” ülkeyi terk etme çağrısı yaptı. Ayrıca İngiltere de saldırı sebebiyle Yemen elçiliğini geçici olarak kapattı ve memurlarını da tahliye ettiğini açıkladı. Memurlar, güvenlik endişe

ABD ve İngiltere: Yemen’i derhal terk edin!
Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın uyarısında Yemen’deki tehdit seviyesinin “son derece yüksek” olduğu belirtilerek Amerikan vatandaşlarının bu ülkeye gitmekten kaçınmaları, burada yaşayanların da derhal ayrılmaları istendi. Yemen’in başkenti Sana’da olağanüstü güvenlik önlemleri alındığı belirtiliyor. Kentte başkanlık sarayı ve Batılı ülkelerin büyükelçilikleri çevresinde zırhlı askeri araçlar konuşlandırıldı.

‘SALDIRI’ PLANLARI KORKUTUYOR

New York Times gazetesi, bu kararın iki üst düzey El Kaide lideri arasındaki bir mesaja dayandığını duyurdu. Gazete, El Kaide örgütünün lideri Usame bin Ladin’in ölümünün ardından bu görevi üstlenen Eyman ez-Zevahiri ve Yemen merkezli, Arap Yarımadası’ndaki El Kaide örgütü lideri Nasır el-Vuhayşi arasındaki yazışmanın, 11 Eylül saldırılarından bu yana, ABD ve diğer Batılı hedeflere düzenlenecek en ciddi saldırı planı olduğunu yazdı.

ABD’Yİ KORKUTAN SALDIRI PLANI

New York Times’ın yayınladığı istihbarat bilgilerine göre Eyman ez-Zevahiri, Yemen’deki örgüt liderine, geçen Pazar gününe kadar bir saldırı düzenlenmesi emri verdi ancak mesajda herhangi bir hedef belirtilmedi. Adının açıklanmasını istemeyen bir ABD’li istihbarat yetkilisi, Associated Press haber ajansına, ‘ez-Zevahiri’nin mesajının birkaç hafta önce ele geçirildiğini ve ilk incelemelere göre saldırının Yemen’deki bir hedefe düzenleneceğinin anlaşıldığını’ söyledi. ABD Dışişleri Bakanlığı, önlem olarak diplomatik temsilciliklerinden bazılarının bir hafta boyunca kapalı tutulacağını açıkladı. ABD, Cuma günü, El Kaide’den gelebilecek bir saldırı olasılığına karşı vatandaşları için dünya genelinde bir seyahat uyarısı yayımlamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bir tıkla mezarını öğren

SONRAKİ HABER

Samsun’da zincirleme kaza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...